Φασολάκια τουρσί
1 κιλό φασολάκια
2 πιπεριές
3 καρότα
2 σκελίδες σκόρδο σε κάθε βαζάκι
χυμό από μισό λεμόνι σε κάθε βαζάκι
1 κσ ξίδι σε κάθε βαζάκι
1 κσ αλατι χοντρό σε κάθε βαζάκι
1/2 κγ ζάχαρη σε κάθε βαζάκι
σπορέλαιο
μια κανάτα βρασμένο νερό
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τα φασολάκια αν έχουν νεύρα τα καθαρίζουμε γύρω γύρω αλλιώς κόβουμε μόνο τις μυτούλες τους.
Τα πλένουμε καλά.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό και μόλις πάρει βράσει ρίχνουμε τα φασολάκια μας.
Μετά από 5-6 λεπτά τα βγάζουμε και τα ρίχνουμε σε κρύο νερό.
τα στραγγίζουμε καλά.
Καθαρίζουμε καρότα και τα κόβουμε σε στικάκια το ίδιο και τις πιπεριές.
Καθαρίζουμε τα σκόρδα και τα κόβουμε ροδελίτσες.
πλένουμε και αποστειρώνουμε 4-5 βαζάκια.
Βάζουμε τα φασολάκια όρθια μέσα στα βαζάκια κλείνοντας τα κενά με πιπερίτσες και καρότα.
από πάνω ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
2 σκελίδες σκόρδο σε κάθε βαζάκι
Χυμό από μισό λεμόνι σε κάθε βαζάκι
1 κσ ξίδι σε κάθε βαζάκι
1 κσ αλάτι χοντρό σε κάθε βαζάκι
1/2 κγ ζάχαρη σε κάθε βαζάκι
Γεμίζουμε με βρασμένο νερό και αφήνουμε ένα δαχτυλάκι κενό στα βαζάκια μας.
Προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο.
Κλείνουμε καλά τα βαζάκια και τα αποθηκεύουμε ανάποδα.
Κάπου κάπου κουνάμε τα βαζάκια.
Όταν τα ανοίγουμε τα φυλάμε στο ψυγείο συμπληρώνοντας σπορέλαιο όταν αφαιρούμε τουρσάκι από τα βαζάκια μας.
Αν θέλετε μπορείτε να βάλετε στα βαζάκια σας σέλινο και ότι άλλο θέλετε εσείς!!!!
Εδώ θα βρείτε πολλές συνταγές για διάφορα τουρσί!!!!!
http://giagiamairi.dimosbox.gr/category/suntages/toursia/