Ένα υπέροχο φαγακι!!! δεν ξέρω πόσο σας αρέσει????
Εγώ το λατρεύω
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 12 ΜΕ 14 ΓΕΜΙΣΤΑ
8 κολοκύθια
4 πατατες
άνηθο κρεμμυδάκια μια χούφτα περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
λίγο μαϊντανό
5-6 φιλαράκια δυόσμο η μισό κουταλάκι ξερό
10 κολοκυθοανθούς ψιλοκομμένους
12 κουταλάκια του γλυκού ρύζι Καρολίνα
300 γραμ κιμά σπάλα
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
αλατι πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην κατσαρόλα
για το αυγολέμονο
τον χυμό από 2 λεμόνια
3 αβγά
1 κουταλάκι κορν φλαουρ
και ζουμάκι από το φαγακι μας
εκτέλεση
πλένουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο.
Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα τα στρώνετε δίπλα δίπλα να μην κάνετε πάνω από δυο στρώσεις γιατί δεν θα μπορέσετε να τα βράσετε, Ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο.
Ενα μπρίκι βραστό νεράκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά Προσέχοντας να συμπληρώνετε νεράκι !!! όταν είναι έτοιμα στύβετε τα λεμόνια και στον χυμό τους ρίχνετε το κορν φλαουρ.
Ξεχωρίζετε τ’ αβγά και χτυπάτε πρώτα το ασπράδι και μετά ρίχνετε και τους κρόκους στην συνέχεια το λεμόνι.
Στο τέλος όσο περισσότερο ζουμάκι μπορείτε από την κατσαρόλα που μέχρι εκείνη την στιγμή θα την έχετε στην φωτιά!!!
Όταν είναι έτοιμο το αυγολέμονο αποσύρετε την κατσαρόλα από την φωτιά το περιχύνετε και κουνάτε την κατσαρόλα κυκλικά να πάει παντού το αυγολέμονο!!!
καλή σας όρεξη!!!