Το γλυκάκι της Μαίρης
Στην προσπάθεια μου να κάνω ένα γλυκάκι ξεχωριστό ένωσα 3 συνταγές και ιδού το αποτέλεσμα.
Τα σιροπιαστά μπαλάκια είναι συνταγή της φίλης μου της Δώρας.
Η κρέμα Ζαχαροπλαστικής είναι του παρλιάρου.
και η γκανάζ σοκολάτας είναι από τον Άκη.
Υλικά για τα σιροπιαστά μπαλάκια
2 φακελάκια μαγιά,
350 γραμ γάλα,
300 γραμ ηλιέλαιο,
μια πρέζα αλάτι.
1 κγ ζάχαρη
2 αυγά,
2 φαριν απ
ξύσμα λεμονιού
2 βανίλιες

Σιρόπι.
1 κιλό ζάχαρη,
4 ποτήρια νερό.

Εκτελεση
Σε χλιαρό γάλα λιώνουμε την μαγιά μαζί με την ζάχαρη.
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε.
αφηνουμε την ζυμη μας σκεπασμενη για μια ωρα.
Πλάθουμε μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα ψήνουμε στους 200 για 15 με 18 λεπτά.
Πριν αρχίσουμε να ψήνουμε ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Κάθε ταψάκι που βγαζουμε το σιροπιαζουμε με μια η’ 1. 1/2 κουταλα σιροπι αναλογα το μεγεθος του ταψιου.
μολις ρουφηξουν σιροπι απο την μια πλευρα τα γυριζουμε και απο την αλλη να βραχουν καλα.
η δοση αυτη ειναι μεγαλη και βγαζει περιπου 65 μπαλιτσες.
οι εκδοχες ειναι πολλες μπορειτε να τα σερβιρετε με κανελα. επισης μπορειτε να τα σερβιρετε με σκετη λιωμενη σοκολατα.
εγω τα εκανα μισα με σοκολατα και μισα σαν προφιτερολ.
για τα ατομικα γλυκακια πηρα μπολακια με καπακι.
εβαλα τα σιροπιαστα μπαλακια μεσα.
απο πανω κρεμα ζαχαροπλαστικης.
και στο τελος γκαναζ σοκολατας με σαντιγι.
Επισης μπορειτε να κανετε την ιδια διαδηκασια σε ενα μεγαλο μπολ

Κρέμα ζαχαροπλαστικής του Παρλιάρου

Υλικά
1 λίτρο γάλα
200 γρ. ζάχαρη
120 γρ. αλεύρι
4 αυγά ολόκληρα
40 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
2 βανίλιες
ξισμα λεμονιου

 

Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
Και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό,
ανακατεύουμε Και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Γκαναζ του Ακη
Υλικα
520 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
360 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας ή κάποιο λικέρ
Εκτελεση
Ζεσταίνουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά μέχρι σχεδόν να βράσει και την αδειάζουμε πάνω στη σοκολάτα που την έχουμε σε ένα μπολ.
Αφήνουμε για 1 λεπτό και μετά την ανακατεύουμε με μία πλαστική σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε και τη βανίλια ή το ποτό.

Recent Recipes

Sponsors