Σαρανταποδαρούσα Για παιδικό πάρτυ.
Και σουφλέ με ότι έμεινε από την κατασκευή.
Είναι πολύ όμορφο να στολίζεις το φαγάκι στα παιδικά πάρτυ αλλάζει την διάθεση των μικρών μας φίλων και τους κάνει να θέλουν να δοκιμάσουν.
Με αφορμή τα γενέθλια του εγγονού μου πήρα την ιδέα της φίλης μου της Βασούλας και έκανα την σαρανταποδαρούσα της!!!!
Με όλες αυτές τις δημιουργίες περισσεύουν πάντα πολλά υλικά που με κάποιο τρόπο πρέπει να τα αξιοποιήσουμε.
Εγώ με ότι έμεινε και με λίγα αυγά και γάλα έκανα ένα αφράτο Πεντανόστιμο σουφλέ.
Υλικά για την σαρανταποδαρούσα
2 μεγάλα ψωμάκια του τοστ
Καπνιστή γαλοπούλα
τυρί του τοστ
μαγιονέζα
κόκκινη πιπεριά για τα ποδαράκια
μερικά φύλλα μαρούλι για να ακουμπάει η σαρανταποδαρούσα μας
τον πάτο από μια ντομάτα
2 στικάκια αγγούρι για τις κεραίες
ελιές για τα ματάκια
οδοντογλυφίδες
Εκτέλεση
Κόβουμε με κουπατ στρογγυλό το ψωμί, το τυρί, και την γαλοπούλα.
Αλείφουμε με μαγιονέζα όλα τα δισκάκια που κόψαμε και μοντάρουμε την σαρανταποδαρούσα μας.
ψωμάκι μαγιονέζα γαλοπούλα μαγιονέζα τυρί μαγιονέζα και πάλι από την αρχή.
Πλένουμε τα μαρουλόφυλλα να στεγνώνουν και τα στρώνουμε σε ένα δίσκο.
Προσεκτικά κολλάμε τα τοστάκια προσπαθώντας να γίνουν ένα φιδάκι.
κόβουμε την πιπεριά σε στικάκια και την βάζουμε ανάμεσα στα τοστάκια να μοιάζουν με ποδαράκια.
Στο πρώτο ψωμάκι βάζουμε την ροδέλα από την ντομάτα 2 μικρά κυκλάκια τυρί και δυο πιο μικρά από ελιά.
Περνάμε σε κάθε μάτι μια Οδοντογλυφίδα και από την πίσω μεριά της ντομάτας καρφώνουμε και από ένα στικάκι αγγουράκι για τις κεραίες και σπρώχνουμε την Οδοντογλυφίδα να μπει και στο ψωμάκι και είναι έτοιμη η σαρανταποδαρούσα μας.
Υλικά για σουφλέ
Το ψωμί που έμεινε από την σαρανταποδαρούσα τα τυριά και την καπνιστή γαλοπούλα όλα αυτά κομμένα σε κυβάκια.
4-5 αυγά
2 μεγάλα ποτήρια του νερού γάλα
2 κούπες ρεγγάτο η’ κασέρι τριμμένο.
αλατοπίπερο
Εκτελεση
Σε ένα πυρέξ στρώνουμε το ψωμί του τοστ σε κυβάκια.
Από πάνω βάζουμε όλα τα κομμένα τυριά και γαλοπούλα.
Τέλος βάζουμε τα υπόλοιπα κομμένα ψωμάκια.
σε ένα μπολάκι χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε το σουφλέ μας.
Αφήνουμε 15 λεπτά να απορροφηθούν τα υγρά στο πυρέξ και ψήνουμε στους 160 με αέρα μέχρι να ροδίσει από πάνω το σουφλέ μας.
Σερβίρετε ζεστό και κρύο όμως ζεστό είναι τέλειο.
καλή σας επιτυχία!!!!!

Recent Recipes

Sponsors