ψωμάκια με επικάλυψη
Υλικα
1 φλιτζάνι ζεστό γάλα.
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 φλιτζάνι σπορέλαιο
4,5 – 5 φλιτζάνι αλεύρι.
1 κγ αλάτι
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1 συσκευασία ξερή μαγιά
Για την επικάλυψη
1 φλιτζάνι ρυζάλευρο
1 κουταλάκι του γλυκού μαγιά
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη.
1 κουταλιά λάδι.
νερό όσο πάρει να γίνει μια ρευστή κρέμα
Εσωτερικά συστατικά:
Πράσινη σαλάτα
Ντομάτα
Τυρί τσένταρ
Εκτέλεση
Λιώνουμε την μαγιά με την ζάχαρη και το χλιαρό γάλα.
Προσθέτουμε το λάδι το αλάτι το γιαούρτι.
στο τέλος βάζουμε το αλεύρι να έχουμε μια απαλή ζύμη!!!
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη μας σκεπασμένη με μια πετσετούλα.
Πλάθουμε μπαλάκια των 100 με 120 γραμ.
Τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη βάζοντας όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε.
Με ένα κσ απλώνουμε πάνω από τα ψωμάκια μας.
Περιμένουμε λιγάκι ακόμα να πάρουν ακόμα λίγο όγκο.
Τα ψήνουμε στους 180 για 45 περίπου λεπτά.
Θέλουμε να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
Την συνταγή την είδα από ένα ξένο σαιτ στην ομάδα !!!!