Τραγανές πατάτες
Υλικά
2 μέτριες πατάτες
θυμάρι
ρίγανη
πάπρικα καπνιστή
Κόλιανδρο
αλάτι
2 κσ αλεύρι
1 κγ σιμιγδάλι ψιλό
Εκτέλεση
καθαρίζουμε πλένουμε και χοντροκόβουμε τις πατάτες.
Τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν καλά.
Τις ρίχνουμε σε μια πετσέτα να πάρει τα πολλά υγρά από τις πατάτες.
Βάζουμε στην φωτιά ένα τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο να κάψει.
Μέχρι να είναι έτοιμο το λάδι ρίχνουμε τα μυρωδικά στις πατάτες μαζί με το αλάτι και ανακατεύουμε.
Τις απλώνουμε σε ένα ταψάκι και με ένα ψιλό σουρωτηράκι ρίχνουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι που τα έχουμε ανακατέψει.
Κοσκινίζουμε από την μια πλευρά και ανακατεύουμε να ρίξουμε και από την άλλη πλευρά τις πατάτες.
Τις ρίχνουμε στο λάδι που έχει κάψει.
Κουνάμε το τηγάνι μέχρι να κάνουν κρούστα από την μια πλευρά μετά ανακατεύουμε με μια τρυπητή κουτάλα μέχρι να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για μερικά λεπτά.
καλή σας όρεξη!!!!