Μπισκοτομπούρεκο
Υλικά
900 γραμ γάλα
150 γραμ ζάχαρη
130 γραμ σιμιγδάλι ψιλό
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
2 αβγά
1 κσ βούτυρο
1 πακέτο γεμιστά μπισκότα ότι γεύση θέλετε
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 ποτήρι βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων
Υλικά για το σιρόπι
650 ζάχαρη
400 νερό
ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
ένα ξύλο κανέλας
εκτέλεση
σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με το ξύσμα λεμονιού και την βανίλια να ζεσταθεί
ριχνουμε την ζάχαρη και μετά το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια κρέμα!
Όταν είναι έτοιμη χτυπάμε τα αβγά σε ένα μπολάκι και ριχνουμε λίγη από την ζεστή κρέμα για να πάρουν μια καλή θερμοκρασία.
Στην συνέχεια τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα που είναι η κρέμα μας και μαζί και την μια κουταλιά βούτυρο και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη που την κολλάμε στην κρέμα να μην κάνει κρούστα!!!!
Μόλις κρυώσει τρίβουμε στο μουλτι τα μπισκότα να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε και αυτά μαζί με την σαντιγί σε σκόνη.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα και τα κόβουμε στην μέση και εχουμε 22 φύλλα, κάθε φύλλο το αλείφουμε στις δυο άκρες με βούτυρο στο πάνω μέρος αλλά κέντρο βάζουμε μια κουταλιά κρέμα και διπλώνουμε πρώτα τις δυο άκρες και μετά το κάνουμε ρολάκι.
Εκτέλεση σιρόπι
Την ώρα που περιμένουμε να κρυώσει η κρέμα κάνουμε το σιρόπι μας για να είναι και αυτό κρύο μόλις βγουν τα μπουρεκάκια μας από τον φούρνο!!!!
βράζουμε για 10 με 15 λεπτά περίπου την ζάχαρη με το νεράκι και την κανέλα και μετά από τα 10 λεπτά ριχνουμε και το λεμόνι και σβήνουμε την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει!!!!