2 3 4 5 7

Μπισκότα βουτύρου με λεμόνι και πορτοκαλί
Υλικά
2 κούπες ζάχαρη άχνη
400 γραμ φυτικά ελαία άριστον η όποιο βούτυρο σας αρέσει
1 κούπα ελαιόλαδο
3 αυγα
χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
χυμό και ξύσμα από ένα λεμόνι
1 κσ σόδα
1200 γραν αλεύρι περίπου
εκτέλεση
χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη.
Τρίβουμε στο λεπτό του τρίφτη το λεμόνι και το πορτοκάλι.
μετά τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό τους
βάζουμε και την σόδα μέσα στον χυμό ανακατεύοντας πάνω από το λεκανίτσα που χτυπήσαμε το
βούτυρο με την ζάχαρη.
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
τέλος βάζουμε το αλεύρι.
αφήνουμε την ζύμη μια ώρα στο ψυγείο.
πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα ψήνουμε στους 170 για 10 λεπτά!!!!
Μπορούμε να τα κάνουμε με κουπ ατ ή με πρέσα μπισκότων.
Να τα αφήσουμε σκέτα ή να λιώσουμε κουβερτούρα σε Μπεν μαρι και να βυθίσουμε το μισό
μπισκότο και αμέσως μετά να βάλουμε τρούφα σαν πτι φουρ.
Επίσης να κάνουμε μια γκαναζ με 100 γραμ κρέμα γάλακτος και 100 γραμ σοκολάτα και να τους
ρίξουμε από πάνω.
Όπως και να τα φτιάξετε είναι υπέροχα
Η αρχική συνταγή είναι της φίλης μου Eva Horiati όμως έκανα και εγώ τις δικές μου ζαβολιές
και μου έγιναν υπέροχα!
Ευάκι μου σ’ ευχαριστώ πολύ για την συνταγούλα σου!

Recent Recipes

Sponsors