Καθάρισμα αγκινάρας
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε 2 κσ αλεύρι.
Τον χυμό από δυο λεμόνια.
Τις λεμονόκουπες τις κρατάμε να τρίβουμε τις αγκινάρες πριν της βάλουμε στο αλευρόνερο.
Καθαρίζουμε κυκλικά τα πράσινα φύλλα από τις αγκινάρες.
Μόλις φτάσουμε στο σημείο που η μισή αγκινάρα είναι κίτρινη σταματάμε να βγάζουμε φύλλα.
Κόβουμε την αγκινάρα στο κίτρινο σημείο.
Με ένα κουτάλι καθαρίζουμε το κέντρο της αγκινάρας να φύγει ένα μαλλάκι που έχει μέσα.
Τρίβουμε με την λεμονόκουπα.
Βυθίζουμε τις καθαρισμένες αγκινάρες στο αλευρόνερο.
Αν θέλετε σε αυτό το στάδιο της στραγγίζετε και τις βάζετε στην κατάψυξη.

Το μόνο μυστικό είναι όταν θέλετε να τις μαγειρέψετε θα τις βάζετε αμέσως στην κατσαρόλα.

Δεν θέλουν  ξεπαγώμα γιατί θα μαυρίσουν.
Είναι πολύ εύκολη διαδικασία το μόνο που θέλει είναι λίγη εκπαίδευση.
Καταναλώνετε τακτικά αγκινάρες είναι ένα πάρα πολύ θρεπτικό φαγάκι.

Recent Recipes

Sponsors