Φασόλια με ρύζι
Αν σας έμεινε φασολάδα από την προηγούμενη μέρα.
Δοκιμάστε αυτή την στυνταγούλα και θα σας ενθουσίαση.
Την έφτιαχνε η γιαγιά μου στην βόρεια Εύβοια και μαζί με τα παντρεμένα ρεβίθια είναι από τα αγαπημένα μας.
Συνταγή φασολάδας!!!!!!
Υλικά για το πάντρεμα με το ρύζι
για κάθε μια κουτάλα φασολάδα
2 κσ ρύζι για πιλάφι
1 κούπα νερό
λίγο αλατοπίπερο
1 μεγάλο χοντροκομμένο κρεμμύδι
3 κσ ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια κατσαρολίτσα τις αναλογίες που έχουμε από φασολάδα και νερό.
Τα βάζουμε στην φωτιά και μόλις πάρει βράση ρίχνουμε το ρύζι.
χαμηλώνουμε την φωτιά και ανακατεύουμε συχνά το φαγάκι μας.
Όταν κοντεύει να φύγει το νερό δοκιμάζετε αν έβρασε το ρύζι αλλιώς προσθέτετε λίγο ακόμα.
Ρίχνετε το αλατοπίπερο και σβήνετε την φωτιά.
Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσετούλα την κατσαρόλα και αφήνετε να φουσκώσει και να μελώσει.
Μετά απο μισή ωρίτσα βάζετε σε ένα τηγανάκι το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το τσιγαρίζετε όσο εσείς θέλετε.
Σερβίρετε τα φασόλια με το ρύζι και ρίχνετε από πάνω τα σοταρισμένα κρεμμύδια!!!!!
καλή σας επιτυχία.