Τουρσί γλιστρίδα η’ αντράκλα
Την συνταγή την πήρα από μια θεία μου και πάμε να την εφαρμόσουμε!!!!
υλικά
2 ματσάκια γλιστρίδα
4 καυτερες πιπεριές
4 σκελίδες σκόρδο
κόκκοι πιπεριού
ξίδι
αλατι χοντρό
ελαιόλαδο
4 μέτρια βαζάκια αποστειρωμένα
εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά την γλιστρίδα μας στην συνέχεια βράζουμε νεράκι και την ριχνουμε για 4-5 λεπτακια να ζεματιστεί την σουρώνουμε και την μοιράζουμε σε βαζάκια, στην κατσαρόλα μας βάζουμε φρέσκο νεράκι να βράσει και μέχρι να είναι έτοιμο ριχνουμε πάνω απο το τουρσί μας από ένα κουταλάκι του γλυκού αλατι αν είναι μικρά τα βαζάκια αν είναι λίγο μεγαλύτερα βάζουμε λίγο παραπάνω απ όλα τα υλικά μας, μετά το αλατι βάζουμε το σκορδάκι τις πιπεριές και τους κόκκους πιπεριού και τέλος από μια κουταλιά της σούπας ξίδι και ελαιόλαδο στο κάθε βαζάκι 2 κουταλιές της σούπας!!!!
όταν είναι όλα έτοιμα και βράζει και το νεράκι μας γεμίζουμε τα βαζάκια μέχρι επάνω με βραστό νεράκι και τα τουμπάρουμε για 24 ώρες και θα έχετε όλο τον χειμώνα στα βαζάκια σας !!!!