Χοιρινό με κουνουπίδι αυγολέμονο

Μιλάω το πρωί στο τηλ με την φιλεναδίτσα μου την Αλίκη για την καλημέρα μας.
Και εκεί που ψάχνω ιδέα πως να κάνω το χοιρινό λαιμό που πήρα χωρίς κόκαλο μου λέει το κορυφαίο……..
Να το κάνεις με κουνουπίδι αυγολέμονο!!!!!!!!
Δεν χάνω χρόνο πάω παίρνω κουνουπίδι που δεν είχα και μπήκα στην κουζίνα.
Δεν έχω λόγια να πω γι αυτό το φαγάκι
Σ’ ευχαριστώ φιλεναδίτσα μου για την υπέροχη συνταγούλα!!!!

Υλικά
! κιλό λαιμός χοιρινός σε μικρές μεριδούλες
1 μικρό κουνουπίδι
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 καρότο σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

Για το αυγολέμονο
Χυμό από δυο λεμόνια
2 αυγα
1 γεμάτο κγ κορν φλάουρ
Ζωμό από το φαγάκι μας

Αυγολέμονο

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά και στραγγίζουμε το κρεατάκι μας.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε τις μεριδούλες του χοιρινού.
Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι τον άνηθο το κρεμμυδάκι και τα καρότα και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά το σοτάρισμα.
Προσθέτουμε νεράκι και αφήνουμε το κρεατάκι μας να βράσει.
έχουμε και το κουνουπίδι κομμένο σε φουντίτσες πλυμένο και στραγγισμένο.
Δοκιμάζουμε αν το κρέας έχει γίνει και βάζουμε από πάνω τις φουντίτσες με το κοτσανάκι προς τα κάτω.
Αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και αυτό προσέχοντας πάντα να έχει νεράκι η κατσαρόλα μας .
Κουνάμε τακτικά δεξιά αριστερά και δεν βάζουμε μέσα κουτάλι να μην λιώσουν τα υλικά μας.
Όταν είναι έτοιμο και το κουνουπίδι χαμηλώνουμε την φωτιά κάνουμε το αυγολέμονο και περιχύνουμε το φαγάκι μας!!!!

Recent Recipes

Sponsors