Γίγαντες με λάχανο
Σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας ένα πολύ νόστιμο νηστίσιμο φαγάκι.
Πάντα μου αρέσει να μπερδεύω τα υλικά και να βγάζω νέες γεύσεις!

Υλικά
1/2 κιλό γίγαντες
1/2 μετριο λάχανο χοντροκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 καρότα σε ροδέλες
2 κσ ρύζι
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 γεμάτη κουταλιά πελτέ ντομάτας
μισό ποτηράκι ελαιόλαδο
1 ποτηρακι ζωμο λαχανικων

Ζωμοί Λαχανικών

αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Από το βράδυ πλένουμε καλά και μουσκεύουμε σε ζεστό νερό τους γίγαντες.
Την επόμενη μέρα βράζουμε σε μπόλικο νερό τους γίγαντες.
Αν τους βράσετε σε χύτρα θέλουν 25 λεπτάκια,
Αν τους βράσετε σε κατσαρόλα θα πάρουν περίπου μια ωρίτσα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το λάχανο.
Προσθέτουμε τα καρότα και τους βρασμένους γίγαντες.
Συνεχίζουμε με τον πελτέ ντομάτας το αλατοπίπερο τον ζωμο λαχανικων και 2 ποτήρια νεράκι.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράζει το φαγάκι μας.
Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε και τον μαϊντανό και το ρύζι και σιγοβράζουμε για ακόμα 15 λεπτάκια.
Πάντα σιγοβράζεται και κοιτάτε να προσθέτετε νεράκι όποτε βλέπετε ότι δεν είναι αρκετό.
Σβήνετε την φωτιά και σκεπάζετε με μια πετσέτα κουζίνας το φαγάκι σας και το αφήνετε για μισή ωρίτσα μέχρι να μελώσει!

Recent Recipes

Sponsors