Γεμιστές πιπεριές με κρασάτα κεφτεδάκια
Αν δεν σας αρέσουν τα γεμιστά με κιμά αυτή είναι μια ιδέα να φάνε τα παιδάκια σας και το κρεατάκι τους.

Υλικά για πιπεριές
6 με 8 πιπεριές
1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 καρότο και 1 πιπεριά περασμένα από το μουλτι
δυόσμο και μαϊντανό ψιλοκομμένο
6-8 κσ ρύζι Καρολίνα
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο
λίγο νεράκι να γίνει αφράτη η γέμιση.

Υλικά για τα κεφτεδάκια
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 ποτήρι μπαγιάτικο ψωμί περασμένο από το μουλτι
1 κρεμμύδι
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι κρασί
1 αυγό
μπόλικο δυόσμο
αλατοπίπερο
1/2 κγ κύμινο
λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για το ταψί
1 ποτήρι χυμό ντομάτας.
αλατοπίπερο
λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τις πιπεριές.
Σε ένα σκεύος βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
Σε ένα ταψί αραδιάζουμε τις πιπεριές σε ένα μεγαλούτσικο ταψί.
Τις γεμίζουμε με το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, και τα υπόλοιπα υλικά για τα κεφτεδάκια.
Κάνουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια και τα αραδιάζουμε ανάμεσα από τις πιπεριές.
περιχύνουμε στο ταψί τα υλικά για το ταψί και ψήνουμε στους 180 με 200 μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από το ταψάκι και να πάρουν χρώμα.
Αν θέλετε να μην σας ψηθούν πολύ από πάνω τα κεφτεδάκια σας μπορείτε να τα σκεπάσετε με ένα κομμάτι λαδόκολλα και να την βγάλετε στο τέλος να σας πάρουν χρώμα.

 

Recent Recipes

Sponsors