Βασιλόπιτα πορτοκαλιού

Βασιλόπιτα πορτοκαλιού

Βασιλόπιτα πορτοκαλιού
Ακόμα μια υπέροχη συνταγή από την Αλίκη μου
Υλικά
500 γραμ αλεύρι
6 αυγά
400 γραμ ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι
1/2 ποτήρι του νερού γάλα
3 κσ κονιάκ
250 γραμ 1 lurpak σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/2 φακελάκι μπεικιν
2 βανίλιες
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά ολόκληρο το πορτοκάλι.
Το κόβουμε στα 4 και καθαρίζουμε από μέσα το λευκό που έχει στο κέντρο.
Το βάζουμε κομματάκια στο μουλτι μαζί με το γάλα και το πολτοποιούμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Συνεχίζουμε με τον πολτό πορτοκαλιού, και τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών,
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για μια ώρα.
μην ξεχάσετε να βάλετε κέρμα όταν βγάλετε από το ταψάκι την βασιλόπιτα σας.