Βασιλόπιτα από τον Γιώργο Τσούλη
ΥΛΙΚΑ
250γρ. Βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
180γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/4 κγ. μαστίχα
6 αυγά
4κς. κονιάκ
500γρ. Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
220γρ. γάλα εβαπορέ
1/2κγ. Εκχύλισμα βανίλιας
Για διακόσμηση:
300γρ. Σοκολάτα κουβερτούρα
180γρ. Λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε κοσκινισμένο το αλεύρι και το ξύσμα πορτοκάλι.
2 Παίρνουμε λίγο από τη ζάχαρη, τη ρίχνουμε στο πολυμίξερ μαζί με τη μαστίχα. Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί τελείως η μαστίχα.
Έπειτα τη ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και το αφήνουμε στην άκρη.
3 Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο με το αλάτι και χτυπάμε με το σύρμα σε γρήγορη ταχύτητα.
4 Μόλις αφρατέψει το βούτυρο, ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά,
περιμένοντας να απορροφηθεί το πρώτο αυγό αφού ρίξουμε το δεύτερο,
συνεχίζουμε ρίχνοντας το σιρόπι βανίλιας
5 Έπειτα ρίχνουμε εναλλάξ λίγο-λίγο το μείγμα αλευριού και το γάλα. Συνεχίζουμε το χτύπημα και τελειώνουμε με το αλεύρι.
Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, βούτυρο-αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα για κέικ 30εκ.
6 Αδειάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά.
7 Μόλις ετοιμαστεί αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα, λιώνουμε τη κουβερτούρα και την απλώνουμε ομοιόμορφα από πάνω,
λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα και τη βάζουμε σε ένα κορνέ. Κάνουμε κάθετες γραμμές στην επιφάνεια του κέικ και με ένα μαχαίρι χαράσουμε κάθετα από την άλλη μεριά για να δημιουργήσουμε σηματάκια.
Εμένα αν και προσπάθησα πολύ να μην φούσκωση τόσο πολύ δεν τα κατάφερα.
Έτσι δεν έβαλα σοκολάτα από πάνω προτίμησα την ζάχαρη άχνη!
http://www.giorgostsoulis.com/glika/item/84-vasilopita