Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο
Είναι μια πολύ νόστιμη συνταγούλα και πάνω απ όλα εύκολη.
Την έφαγα την περασμένη βδομάδα στην φιλεναδίτσα μου και ενθουσιάστηκα!!!!
Αφαίρεσα μόνο τον μαϊντανό που ποτέ δεν τον βάζω στις πίτες μου όμως η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτή που δοκίμασα είχε μαϊντανό και δεν τον κατάλαβα.
Υλικά
500 γραμ σπανάκι
3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
250 γραμ θρυμματισμένη φέτα
αλατοπίπερο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
Για τον χυλό
400 γραμ γιαούρτι
4 αυγά
250 γραμ νερό
αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 και 3/4 κούπα αλεύρι γοχ
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε και ψιλοκόβουμε το σπανάκι
Το βάζουμε σε μια λεκανίτσα και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, το αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, και την φέτα.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια άλλη λεκανίτσα βάζουμε το γιαούρτι με τ’ αυγά.
Συνεχίζουμε με το αλατοπίπερο, το νερό, το ελαιόλαδο, και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα βελούδινο μείγμα.
Λαδώνουμε ένα ταψί φούρνου και απλώνουμε το μισό μείγμα στον πάτο του ταψιού.
Από πάνω απλώνουμε όλη την γέμιση προσεχτικά να απλωθεί ομοιόμορφα.
Τέλος προσθέτουμε ακόμα λίγο νεράκι στον χυλό και τον απλώνουμε προσεχτικά πάνω από το σπανάκι μας.
Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 190 για μια ώρα περίπου.
Για την δική σας ευκολία σας βάζω το βιντεάκι που είδα και εγώ την συνταγή και ευχαριστώ πολύ την Γεύση και Οικονομία.