1 2 3 4 5 6 7 8 9

Γιουβαρλάκια με σπανάκι
Την ιδέα την βρήκα από την εκπομπή Chef στον Αέρα
Θα σας βάλω και το λινκ να τα δείτε.
Τα δοκίμασα και δεν με ενθουσίασαν.
Έτσι και εγώ έβαλα την φαντασία μου και σας παρουσιάζω ένα υπέροχο πιάτο για τους αγαπημένους σας!!!!!!!!
Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμ σπανάκι ψιλοκομμένο
150 γραμ ρύζι Καρολίνα
μια χούφτα ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 αυγό
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 καρότα σε ροδέλες
μπόλικο αλατοπίπερο
αλεύρι
2-3 κγ κορν φλάουρ
Χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 ποτηράκι του κρασιού ζωμό από σπανάκι αν θέλετε.

Ζωμός από σπανάκι!!!!
Εγώ κάθε φορά που κάνω σπανακόπιτα ψιλοκόβω το σπανάκι ρίχνω αλατάκι και το τρίβω με τα χέρια να μαραθεί.
Το ζουμάκι που μου περισσεύει πάντα το μαζεύω το περνάω από ψιλό σουρωτηράκι και το βάζω σε μικρά μπολάκια στην καταψύκτη.
Μπορείτε με αυτό το ζουμάκι να κάνετε υπέροχο πιλαφάκι η΄να το προσθέτετε στις σούπες σας.

Εκτέλεση
Σε ενα τηγανάκι σοτάρουμε με το 1/4 από το ελαιόλαδο της συνταγής μας το σπανάκι με το κρεμμύδι και τ’ αφήνουμε να κρυώσει.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε τον κιμά, ρύζι, άνηθο, αυγό,και το σοταρισμένο μας κρεμμύδι με το σπανάκι.
Προσθέτουμε και αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά.
Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα αλευρώνουμε.
Βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό μέχρι την μέση και ρίχνουμε μέσα το υπόλοιπο ελαιόλαδο μπόλικο αλατάκι τα καρότα και αφήνουμε στην φωτιά να πάρει βράση.
Ρίχνουμε τα μικρά μας μπαλάκια στο βραστό νερό και τα βράζουμε για 45 λεπτά!
Αν έχετε ζωμό από σπανάκι το ρίχνετε την ώρα που βράζουν τα γιουβαρλάκια μας!!!!
Τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού που μέσα έχουμε λιώσει το κορν φλάουρ.
Περιχύνουμε το φαγάκι σας αφήνουμε να πάρει άλλες δυο βράσεις.
σβήνουμε και σερβίρουμε!!!!!!!!!!!!!!!
Η γεύση του θα σας ενθουσιάσει!!!!!

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Recent Recipes

Sponsors