Κουλουράκια με πασατέμπο και χυμό πορτοκάλι

Με την συνήθεια που έχω να πειράζω τις συνταγές άλλαξα λιγάκι και αυτή την συνταγούλα και έβγαλα υπέροχα μαλακά και αρωματικά κουλουράκια.
Τελικά ξηρός καρπός δεν είναι μόνο το καρύδι και το αμύγδαλο.

Υλικά
300 γραμ σταφίδες
750 γραμ χυμό πορτοκάλι
500 γραμ ζάχαρη
250 γραμ σπορέλαιο
1300 γραμ αλεύρι γοχ
200 γραμ πασατέμπο καθαρισμένο
2 κγ σόδα
2 κγ κανέλα
1 1/2 κγ γαρύφαλλο

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε την σταφίδα να μην έχει κοτσανάκια.
Την πλένουμε καλά και την στραγγίζουμε.
Την βάζουμε σε ένα μπολάκι με την πορτοκαλάδα για 2 ώρες και μετά την σουρώνουμε.
Περνάμε από το μουλτι τον πασατέμπο χοντροκομμένο.
Βάζουμε τον χυμό με την ζάχαρη σε μια λεκανίτσα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτουμε το σπορέλαιο την σόδα την κανέλα το γαρύφαλλο και το αλεύρι.
Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια ζύμη που κολλάει αρκετά στα χέρια μας.
Προσθέτουμε την μισή ποσότητα πασατέμπο και τις σταφίδες.
Ζυμώνουμε λιγάκι ακόμα να μοιραστούν τα υλικά μας σε όλη την ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για μια ωρίτσα.
Βάζουμε σε ένα πιατάκι λιγάκι λάδι να ακουμπάμε τις παλάμες μας για να μπορούμε να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια τα ακουμπάμε στον υπόλοιπο πασατέμπο που δεν βάλαμε στην ζύμη.
Τα αραδιάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα να έχουν αρκετό κενό γιατί φουσκώνουν.
Ψήνουμε στους 180 για 18 με 20 λεπτάκια.
Καλή επιτυχία

Recent Recipes

Sponsors