Γλυκό κουταλιού φράπα
Είχα πολλά χρόνια να κάνω φράπα αν και είναι από τα γλυκά που μου αρέσουν πολύ.
Όμως όταν έχεις καλά φιλαράκια και σου τα φέρνουν στο σπίτι σου τότε μπαίνεις με ενθουσιασμό στην κουζίνα.
Έμενα πριν λίγες μέρες μου έστειλε η μανούλα της βασούλας φράπες κυδώνια λεμονάκια πορτοκάλια και γκρέιπ φρούτ.
Πόσο πολύ χάρηκα δεν περιγράφετε και όλα από τον κήπο τους φρέσκα καθαρά χωρίς ραντίσματα και διάφορα φάρμακα που βάζουν στο εμπόριο.
Ευχαριστώ πολύ πολύ την μανούλα Κατερίνα τον μπαμπάκα Τάσο και φυσικά τα παιδάκια μου που μου τα έφεραν Δημήτρης και Βασούλα!!!!

Υλικά
2 κιλά φλούδα από φράπες
1500 γραμ ζάχαρη
5 ποτήρια νερό
χυμό από 2 λεμόνια
2 ξυλάκια κανέλα

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τα φρούτα μας και τα τρίβουμε με το ψιλό του τρίφτη να φύγει πολύ λίγο από το εξωτερικό μέρος.
Τα κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και πετάμε το εσωτερικό μέρος.
Κόβουμε σε χοντρά στικάκια την φλούδα που αν έχει πολύ λευκή σάρκα την κόβουμε λιγάκι.
Τα ρίχνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα γεμάτη με νερό που έχει πάρει βράση και τ’ αφήνουμε για 3 λεπτά κάθε φορά.
Μόλις περνάνε τα 3 λεπτά τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε λεκανίτσα με κρύο νερό.
Αυτό εγώ το έκανα 5 φορές μέχρι να μην πικρίζουν οι φράπες μου.
Στρώνουμε μια πετσέτα μπάνιου στα 4 και την σκεπάζουμε με ένα καθαρό Τραπεζομάντηλο .
Αραδιάζουμε εκεί τις ζεματισμένες φράπες και σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα.
Τα αφήνουμε εκεί για περισσότερο από 12 ώρες να στεγνώσουν καλά οι φράπες μας.
Όταν είναι αρκετά στεγνές σε μια κατσαρόλα κάνουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι με την ζάχαρη το νερό την κανέλα και τον χυμό λεμονιού.
Δεμένο είναι το σιρόπι μας όταν στάζουμε σε ένα καθαρό πιάτο μια σταγόνα και στέκεται εκεί σαν χάντρα.
Ρίχνουμε μέσα την φράπα μας και αφήνουμε να βράσει για για λίγη ώρα.
Όταν κρυώσει το γλυκάκι μας κοιτάμε αν έβγαλε υγρασία η φράπα οπότε το βράζουμε ξανά λίγη ωρίτσα να δέσει ξανά το σιρόπι.
Το γλυκάκι μας είναι έτοιμο.
Το αποθηκεύουμε κρύο σε καλά αποστειρωμένα βαζάκια όμως και ζεστό αν θέλετε είναι το ίδιο.
Καλή επιτυχία!!!!

Recent Recipes

Sponsors