Μελομακάρονα με φύλλο

Μελομακάρονα με φύλλο

Μελομακάρονα με φύλλο
Τον ενθουσιασμό που ένιωσα όταν ένας καλός μας φίλος μου έδωσε αυτή την συνταγούλα δεν μπορώ να σας τον περιγράψω.
Μου είπε ότι είναι το οικογενειακό τους γλυκό και δεν το έδιναν ποτέ.
Εγώ την πήρα την έφτιαξα και σας το παρουσιάζω!!!
Υλικά
Ένα φύλλο κρούστας
150 γραμ βούτυρο για το άλειμμα των φύλλων

Υλικά για την γέμιση

750 γραμ αλεύρι
200 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
250 γραμ σπορέλαιο
200 γραμ βούτυρο Κερκύρας
350 γραμ χυμό πορτοκάλι
100 γραμ ζάχαρη άχνη
1 κγ μπεικιν
1 κγ σόδα
1 κγ αλάτι
2 κγ κανέλα
1/2 κγ γαρίφαλο

Υλικά για το σιρόπι
4 κούπες νερό
3 κούπες ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα πορτοκάλι
Τα βράζετε όλα μαζί για 10 λεπτάκια αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση εκτός από το αλεύρι που το ρίχνουμε στο τέλος και ζυμώνουμε πολύ λίγο.
χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλίτσες
Στρώνουμε ένα φύλλο κρούστας το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο.
Προσθέτουμε το δεύτερο φύλλο και το αλείφουμε και αυτό.
Παίρνουμε μια μπαλίτσα και την ανοίγουμε σε μπαστουνάκι όσο είναι το φάρδος του φύλλου.
Ρολάρουμε τα φύλλα και στο τέλος τα κλείνουμε με λίγο νεράκι να κολλήσουν.
Τα αφήνουμε πάνω σε ένα δίσκο που να μπορεί να μπει στο ψυγείο.
Όταν ετοιμάσετε και τα 6 ρολάκια τα βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά να σφίξουν λιγάκι.
Μόλις περάσουν τα 15 λεπτά παίρνουμε τα μπαστουνάκια και τα κόβουμε σε ροδέλες 2 δάχτυλα περίπου και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί.
Τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 για 40 λεπτά περίπου ΠΡΟΣΟΧΗ μπορεί να θέλουν λίγο ακόμα μέχρι να πάρουν χρώμα τα φύλλα από τα ρολάκια μας.
Τα βγάζουμε ρίχνουμε το σιρόπι με μια κουτάλα κρατώντας 2 κουτάλες γιατί μπορεί να μην χρειαστεί.
Αφήνουμε όλη νύχτα τα μελομακάρονα μας στο ταψί να ρουφήξουν το σιροπάκι τους.
Αν το πρωί είναι στεγνά τότε ρίχνουμε και το υπόλοιπο σιρόπι.
Τα σερβίρουμε σε θηκάκια να κρατάνε το σιροπαάκι τους και τα
πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστικί Αιγινης.

Close Menu