Λουλουδένια Μηλοπιτάκια
Μετά από απουσία λίγων ημερών είπα να σας γλυκάνω.

Υλίκα
3 κόκκινα μήλα
2 κσ ζάχαρη
2 κσ μαρμελάδα
2 κσ βούτυρο
κανέλα
2 φύλλο σφολιάτας
άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τα μήλα.
Τα καθαρίζω και τα κόβω λεπτές φετούλες.
Τα βάζω σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και την ζάχαρη και τα σοτάρω να μαραθούν λιγάκι τα μήλα.
Ανοίγω τα φύλλα σφολιάτας και τα κόβω σε λουρίδες.
τις αλείφω με το σιρόπι που έμεινε στο τηγανάκι λιώνοντας μέσα 2 κσ όποια μαρμελάδα σας αρέσει.
Ακουμπάω τα φιλέ από τα μήλα να σκεπάζει το ένα μήλο το προηγούμενο.
Διπλώνω την υπόλοιπη σφολιάτα και τα κάνω ρολάκια.
Τα βάζω σε θηκάκια για κέικ και τα ψήνω στους 180 με 200 για 25 με 35 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Τα βγάζω και τα πασπαλίζω με άχνη και κανέλα.
Αν σας έμεινε σιρόπι από μαρμελάδα μπορείτε να περιχύσετε λιγάκι και πάνω από τα ψημένα λουλουδάκια σας.

 

Recent Recipes

Recent posts

Εξοχικό Χ3

Posted on Jun - 17 - 2018

0 Comment

Βαλσαμόλαδο

Posted on Jun - 6 - 2018

0 Comment

Σπανακόρυζο

Posted on May - 23 - 2018

0 Comment

Sponsors