Λικέρ περγαμόντο
Μετά από το σημερινό φαγοπότι να σας κεράσω ένα τέλειο λικεράκι!
Όταν έχω μια τεράστια τσάντα περγαμόντα από την κουνιαδούλα μου από την Άρτα η πρώτη σκέψη είναι γλυκό κουταλιού.
Η δεύτερη επιλογή είναι να μην πετάξω το ξύσμα από τα περγαμόντα μου.
Τότε ήρθε η συνταγή από την φίλη μου την Δώρα που μου είπε η Φρόσω κάνει ένα υπέροχο Λικεράκι.
Δεν ήθελα συνταγή με τσίπουρο η’ βότκα γι αυτό αυτή η συνταγή μου έκανε το κλικ να την δοκιμάσω.
και δικαιώθηκα έγινε υπέροχο γεμάτο αρώματα και γεύση!!!!
Υλικά
Για ένα μπουκάλι ούζο 700 γραμ περίπου
1 1/2 κούπα η’ 12 περγαμόντα το ξύσμα
1 ξυλάκι κανέλα 4 γαρύφαλλα
Σιρόπι
1500 γραμ ζάχαρη
1 1/2 λίτρο νερό
Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα περγαμόντα και τα ξύνουμε στο ψιλό του τρίφτη
Βάζουμε σε μια γυάλα το ούζο την κανέλα και τα γαρύφαλλα.
σε ένα διπλό τούλι βάζουμε το ξύσμα και το δένουμε καλά αφήνοντας αρκετή κορδέλα από το δέσιμο.
Όταν βάλουμε το ξύσμα μέσα στο ούζο προσέχουμε να μην ακουμπάει στον πάτο της γυάλας.
Κρατάμε την άκρη από την κορδέλα δεσίματος και βάζουμε το καπάκι να την κρατάει μακριά από τον πάτο.
Αφήνουμε ένα μήνα τα υλικά στην γυάλα κουνώντας τακτικά.
Όταν έχει περάσει ο μήνας βράζουμε ένα καλά δεμένο σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τέλος ενώνουμε τα δυο μείγματα και σουρώνουμε το λικεράκι μας και είναι έτοιμο.
καλά επιτυχία!!!!
Δώρα Φρόσω σας ευχαριστώ πολύ!