Πασχαλινά κουλουράκια βανίλιας
Καλημέρα Καλημέρα!!!!
Έτοιμα και τα φετινά μου κουλουράκια.
Σας έχω πει ότι μ’ αρέσει κάθε χρόνο να κάνω τις κλασικές μου συνταγές όμως πάντα θέλω να κάνω και μια καινούργια.
Φέτος αποφάσισα να δοκιμάσω την συνταγή για κουλουράκια βανίλιας της φίλης μου της Δώρας.
Νόστιμα αφράτα μοσχομυρωδάτα.
Σ’ ευχαριστώ πολύ Δωράκι μου!!!!!
Υλικά
2,500 κιλά αλεύρι γοχ.
500 γρ βούτυρο Άριστον με βούτυρο
800 γρ ζάχαρη.
12 αυγά,
1 φακελάκι αμμωνία.
1 ποτήρι γάλα χλιαρο
5 βανίλιες.
1 σφηνάκι κονιάκ.
ξύσμα πορτοκαλιού
επικάλυψη
2 αυγά
4-5 κσ γάλα
4-5 κγ ζάχαρη
Εκτέλεση
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε πολύ καλά το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε.
Λιώνουμε την αμόνια στο χλιαρό γάλα προσοχή αυτό το κάνουμε πάνω από τον κάδο του μίξερ γιατί φουσκώνει.
Τελειώνουμε με το κονιάκ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Εγώ μεταφέρω αυτό το μείγμα σε μια λεκάνη και ρίχνω σταδιακά ζυμώνοντας όλο το αλεύρι μαζί με τις βανίλιες.
η ζύμη μας βγαίνει απαλή.
Πλάθουμε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλουμε τα αλείφουμε με το μείγμα που κάναμε με τα δυο αυγά το γάλα και την ζάχαρη, και ψήνουμε στους 180 με 190 πάνω κάτω αντιστάσεις για 17 με 20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
καλή επιτυχία και κάλο Πάσχα σε όλους!!!!