Ψωμοκεφτεδάκια by Mairh
Μην πετάτε ποτέ το μπαγιάτικο ψωμάκι σας.
Μπορείτε να καθαρίζετε την κόρα και να το τρίβετε στο μουλτι.
το βάζετε σε ταπεράκια στην κατάψυξη και έχετε πάντα τριμμένο ψωμάκι,
Να πανάρετε σνίτσελ, να κάνετε σκορδαλιά, να βάζετε στα μπιφτεκάκια σας, και φυσικά να κάνετε υπέροχα κεφτεδάκια!!!
Υλικά για 25 με 30 κεφτεδάκια
250 γραμ τριμμένο ψωμί
1 αυγό
1 καρότο τριμμένο
100 γραμ φέτα
150 γραμ γάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 κσ σιμιγδάλι ψιλό
2 κσ αλεύρι
2 κσ γιαούρτι
2 κσ κέτσαπ
Μια χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό άνηθο και κρεμμυδάκια
5 κσ ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
σπορέλαιο για το τηγάνι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη λεκανίτσα βάζουμε το τριμμένο ψωμάκι χωρίς να το μουσκέψουμε.
στην συνέχεια όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί.
Ζυμώνουμε καλά και αφήνουμε στο ψυγείο πάνω από 2 ώρες την ζύμη μας.
Πλάθουμε κεφτεδάκια τα αλευρώνουμε.
Τηγανίζουμε σε μικρό τηγάνι για να μπαίνουν 5 κάθε φορά να μην πέφτει η θερμοκρασία στο λάδι μας.
Τρώγονται ζεστά σκέτα ή βυθισμένα σε κέτσαπ.
Προσοχή μην βάλετε κίτρινα τυριά γιατί μόλις κρυώσουν θα γίνουν σαν λάστιχο.