Κιμαδόπιτα με τραχανά & φέτα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΟΚΟ <<ΣΤΕΙΛΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ>>
υλικά για το φύλλο
ένα ποτήρι χλιαρό νερό
4 κουταλιές ελαιόλαδο
ένα κουταλάκι αλατι
2 κουταλιές ξίδι
αλεύρι για γοχ
η συνταγή δεν είναι για 4 φύλλα μόνο!!!! την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγετε μικρά φυλλαράκια και την βάζετε στην κατάψυξη με ενδιάμεσα στο κάθε φύλλο λαδόκολλα…
υλικά για τον κιμά
1 κιλό κιμάς σπάλα
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 καρότα στο ψιλό του τρίφτη
1 ποτήρι πολτό ντομάτας
αλατι πιπέρι μπαχάρι
μια πρέζα ζάχαρη
ελαιόλαδο
200 γραμ φέτα
4-5 κουταλιές τραχανά
εκτέλεση
σοτάρουμε το κρεμμυδι μετά ριχνουμε τον κιμά να μην έχει χοντρά κομμάτια μέσα στην συνέχεια του σοταρίσματος ριχνουμε το καρότο στο τέλος το σκορδάκι μας!
μόλις είναι έτοιμα ριχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά μας με το αλατι και μια πρέζα ζάχαρη χαμηλώνουμε την φωτιά και τ’ αφήνουμε να βράσουν προσθέτοντας λιγάκι νεράκι!!!
όταν έχουν φύγει όλα σχεδόν τα υγρά τον βγάζουμε από την φωτιά και ριχνουμε τον τραχανά και την φέτα Θρυμματισμένη με τα χέρια….
ανοίγουμε τα φύλλα στο μέγεθος που θέλουμε και τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί 2 φύλλα για κάτω και δυο για να σκεπάσουμε τον κιμά μας πάντα ανάμεσα στα φύλλα ριχνουμε λίγο λαδάκι!!! όταν είμαστε έτοιμοι χαράζουμε την πίτα και βρέχοντας τα χέρια μας με νεράκι την ραντίζουμε λιγάκι από πάνω και την βάζουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει!!!!