Σαλιγκάρια με ρύζι
καθάρισμα σαλιγκαριών
υλικά
1 κιλό σαλιγκάρια
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι η κρασί
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κσ πελτέ ντομάτας
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 φύλλα δάφνης
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
σε μια μεγάλη κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμυδι με το σκορδάκι και στην συνέχεια ριχνουμε και τα σαλιγκάρια και τα ανακατεύουμε για λίγα λεπτακια! σβήνουμε με κρασάκι η’ ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί για λίγη ώρα!!!!
όταν έχουν μείνει μόνο με το λαδάκι τους ριχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ ντομάτας την δάφνη αλατοπίπερο και λίγο νεράκι και τα βράζουμε για 15 με 20 λεπτακια σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας σταδιακά από λίγο νεράκι!! όταν περάσουν τα 15 λεπτά ριχνουμε το ρυζάκι μας που το εχουμε πλύνει καλά και ανακατεύουμε να μην μας κολλήσει στην κατσαρόλα προσθέτουμε πάλι ένα ποτηράκι νερό και προσέχουμε το ρυζάκι μας αν έχει σκάσει από το βράσιμο, όταν το δοκιμάζετε και δεν είναι σκληρό σβήνετε την φωτιά και σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα το φαγακι σας μέχρι να φουσκώσει το ρύζι και να πάρει αρκετά από τα υγρά!!!!δεν θέλουμε να εχουμε ένα σπυρωτό πιλάφι απλά να είναι σαν ριζότο μελωμένο! αυτό το φαγακι θέλει μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπεράκι!!!! καλή επιτυχία!!!!!!