Κυπρίνος η’ Γριβάδι στα κάρβουνα
Από ένα ταξιδάκι μου στον βάλτο Αιτωλοακαρνανίας ένας πολύ καλός φίλος ψαράς ο Παύλος μου έδωσε αρκετά ψαράκια από την λίμνη και έτσι αποφάσισα να τα κάνω σε 3 εκδοχές φυσικά αυτές οι συνταγές μπορούν να γίνουν με όλα τα ψάρια απλά εγώ θέλω να απομυθοποιήσω την προκατάληψη που υπάρχει για τα ποταμίσια ψαράκια !!!!
υλικά
γριβάδια
μουστάρδα
λεμόνι
ρίγανη
αλατι χοντρό
ελαιόλαδο
ψιλοκομμένος μαϊντανός
εκτέλεση
εχουμε καθαρίσει και πλύνει τα ψαράκια μας και τ αφήνουμε να στραγγίξουν!!!
στην συνέχεια τα βάζουμε σε ένα ταψί και τους ριχνουμε μπόλικο αλατι και ρίγανη και τ αφήνουμε για αρκετές ώρες << καλό θα ήταν αυτό να το κάνουμε από το βραδάκι και να τα βάλουμε στο ψυγείο>>
όταν έρθει η ώρα για τα κάρβουνα βάζουμε σε ένα σεικερ μουστάρδα ελαιόλαδο αλατάκι και ρίγανη και τα χτυπάμε!!! βάζουμε τα ψαράκια μας στην φωτιά και τα γυρνάμε αρκετά συχνά σε μια σχάρα που κλείνει από πάνω για να μην μας διαλυθούν και όσο ψήνονται με ένα πινέλο τα αλείφουμε από πάνω για να μην μας στεγνώσουν! όταν είναι έτοιμα τα βάζουμε σε μια πιατέλα ριχνουμε τον μαϊντανό και το υπόλοιπο μείγμα από την μουστάρδα με το ελαιόλαδο!!!!
αυτές είναι οι 3 δικές μου προτάσεις για τα γριβάδια! δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!! καλή επιτυχία!