Γιουβέτσι στιφαδάτο
υλικά
2 κιλά μοσχάρι
3 κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι χυμός ντομάτας
1 κουταλιά πελτέ
αλατι πιπέρι
μπαχάρι
1 πράσινη πιπεριά
ελαιόλαδο
1 κιλό κρεμμύδια σια στιφάδο
ενα ποτήρι μανέστρα
εκτέλεση
βάζουμε το λάδι στην κατσαρόλα μας να κάψει
ριχνουμε το κρέας μέχρι να θωρακιστεί μετά ριχνουμε
το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν
όταν είναι έτοιμα προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ
και τ αφήνουμε να βράσει, συμπληρωνουμε σταδιακά νεράκι.
όταν αρχίσει και μαλακώνει το κρέας βάζουμε το αλατι το πιπέρι και το μπαχάρι
και τ αφήνουμε να βράσει λιγο ακόμα!!!! φροντίστε να έχει αρκετό νεράκι όσο βράζει
σε μια γάστρα εχουμε βάλει τα κρεμμυδάκια και τις πιπεριές και ριχνουμε απο πάνω το κοκκινιστό μας
συμπληρωνουμε νεράκι αν χρειαστεί και το βάζουμε στον φούρνο για μισή ωρίτσα ακόμα
μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια, στο τέλος ριχνουμε την μανέστρα και το βάζουμε ξανά στον φούρνο
και τον σβήνουμε!!! πρέπει να μείνει εκεί μέσα η μανέστρα για ακόμα μισή ωρίτσα μέχρι να ρουφήξει την σαλτσούλα!!!!
ψήνετε στους 200 πάνω κάτω
καλή επιτυχία