Συνταγή: Baton Sale (μπατόν σαλέ)

Συνταγή: Baton Sale (μπατόν σαλέ)

1 2 3 4 5 6

Baton Sale (μπατόν σαλέ) by Mairh
ΥΛΙΚΑ
1 lyrpak 250 γραμ εκτος ψυγείου
150 γραμ σπορέλαιο
1 αυγό
300 γραμ χλιαρό νερό
150 γραμ τριμμένο κεφαλοτύρι
150 γραμ τριμμένο Τσένταρ (cheddar)
1 κγ αλάτι
1 φακελάκι μπε’ι’κιν
3-4 κσ σουσάμι μέσα στην ζύμη
1 κιλό φαριν απ – 2 πακέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη βάζω το βούτυρο με το αυγό και χτυπάω με το μιξερ.
Στην συνέχεια ρίχνω σιγά-σιγά το χλιαρό νερό και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ζυμώνω συγχρόνως καλά και συνεχίζω μέχρι να ρίξω όλο το αλεύρι.
Σε ένα ταψί στρώνω λαδόκολλα.
Αρχίζω παίρνοντας λίγη ζύμη και σχηματίζω μια μακριά και λεπτή λωρίδα ζύμης,
Στη συνέχεια με ένα μαχαιράκι κόβουμε τη λωρίδα κάθε 4-5 εκ.
Τοποθετούμε αυτά τα μικρά κομματάκια στο ταψάκι μας, και αφού το γεμίσουμε.
ψήνονται για 12-13 λεπτακια στους 170
Συνοδεύουν όλα τα ποτά και οχι μόνο!!!!

 

Close Menu