Κοντοσούβλι κοτόπουλο και χοιρινό
μαρινάρισμα κοτόπουλο
Υλικά
2 στήθια κοτόπουλο κομμένα σε μεγάλους κύβους
2 κσ μουστάρδα
2 κσ κέτσαπ
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
1/2 κγ πάπρικα γλυκιά
1/2 κγ κόλιανδρο
αλατοπίπερο

Μαρινάρισμα χοιρινό
1 κιλό λαιμός χοιρινός κομμένος σε μεγάλους κύβους
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
1 πιπεριά σε στικάκια
1 ντομάτα σε κύβους
1 σφηνάκι ξίδι μπαλσάμικο
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

θέλουμε και ένα κρεμμύδι και δυο πιπεριές για να βάζουμε ενδιάμεσα στα ξυλάκια.

Εκτέλεση
Πλένουμε πολύ καλά τα κρεατικά μας και τα στραγγίζουμε.
Τα περνάμε στα ξυλάκια και ενδιάμεσα βάζουμε πιπεριά κρεμμύδι εναλλάξ.
Τα στρώνουμε σε ξεχωριστά ταψάκια.
Πάνω από κάθε κρεατικό βάζουμε την μαρινάδα του.
Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο.
Την επόμενη μέρα ψήνουμε στα κάρβουνα η’ στον φούρνο.

Σάλτσα μπάρμπεκιου
Ότι έμεινε από το μαρινάρισμα του χοιρινού έβαλα ένα κομματάκι βούτυρο στο τηγάνι.
Έριξα να σοταριστούν έβγαλαν τα υγρά πρόσθεσα και μια κουταλιά πελτέ ντομάτας 1 κσ μπαλσάμικο και 2 κσ κέτσαπ.
Τα άφησα να σιγοβράσουν 15 λεπτά.
Όταν δεν είχαν υγρά στο τηγάνι τα έλιωσα όλα με την ράβδο τα έβαλα ακόμα λίγα λεπτά στο τηγάνι και έδεσε η σάλτσα.
την συνοδεύετε με τα κοντοσούβλια σας.
Αν σας βγει πολύ ποσότητα μπορείτε να την βάλετε σε αποστειρωμένα βαζάκια και να συνοδέψετε υπέροχα τα ζυμαρικά.

Recent Recipes

Sponsors