Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ
υλικά
γαύρος
σκόρδο
πιπεριά καυτερή
δάφνη
ξίδι
κάπαρη
αλατι χοντρό
και μπόλικο πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους
σπορέλαιο για τα βαζάκια
εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο κόβουμε το κεφάλι αφαιρούμε τα εντεράκια.
Πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
Βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλατι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες τον σκεπάζουμε με ξίδι.
όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια
και ενδιάμεσα ριχνουμε σκορδάκι πιπερίτσα κάπαρη
Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη
και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε.
στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι!
Αν δεν θέλετε να παγώνει το λαδάκι σας μπορείτε να βάλετε σπορέλαιο.
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες!