Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ

Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ

2 4 DSC09542 DSC09543 DSC09545 DSC09549 DSC09552 DSC09554 DSC09555

 

Γαυράκι μαριναρισμένο στο τσακ μπαμ

υλικά
γαύρος
σκόρδο
πιπεριά καυτερή
δάφνη
ξίδι
κάπαρη
αλατι χοντρό
και μπόλικο πιπέρι
πιπέρι σε κόκκους
σπορέλαιο για τα βαζάκια

εκτέλεση
Καθαρίζουμε το γαύρο κόβουμε το κεφάλι αφαιρούμε τα εντεράκια.
Πλένουμε πολύ καλά και τα στραγγίζουμε.
Βγάζουμε τη ραχοκοκαλιά πιέζοντας με τον αντίχειρα μας όλο το κέντρο τραβώντας από πάνω προς την ουρά ψαριού.
Σε ένα λεκανάκι βάζουμε μια στρώση χοντρού αλατιού και μια σειρά γαύρο από πάνω, πάλι αλάτι και πάλι γαύρο και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες! μετά πλένουμε καλά από το αλατι το γαύρο μας και τον βάζουμε για άλλες 4 ώρες τον σκεπάζουμε με  ξίδι.
όταν περάσει το 4ωρο είναι έτοιμος τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι και όταν δεν έχει υγρασία τον βάζουμε με την σειρά στα βαζάκια
και ενδιάμεσα ριχνουμε σκορδάκι πιπερίτσα κάπαρη
Ρίχνουμε το λαδάκι να καλύψει το γαύρο και πάνω πάνω στο βαζάκι ένα φίλο δάφνη
και τοποθετούμε στο ψυγείο με κλειστό καπάκι.
Λίγα μυστικά ακόμα
Επειδή το ελαιόλαδο κρυσταλλώνει στο ψυγείο, να βγάζετε την ποσότητα που θέλετε λίγο πριν σερβίρετε.
στο σερβίρισμά σε πολλούς αρέσει και μαϊντανός και τριμμένο καροτάκι!
Αν δεν θέλετε να παγώνει το λαδάκι σας μπορείτε να βάλετε σπορέλαιο.
Μπορεί να μείνει στο ψυγείο για πάρα πολλούς μήνες!