Κολοκυθάκια γεμιστά με λαχανοντολμάδες

Δυο αγαπημένες μου συνταγούλες ήρθε η ώρα να γίνουν ένα.
Σας έχω βάλει πολλές εναλλακτικές συνταγές με τα ίδια υλικά.
Σήμερα ήρθε και το πάντρεμα τους.

 

Υλικά
500 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
1 μικρό λαχανάκι
10 κολοκυθάκια στρογγυλά
1 κούπα ρύζι Καρολίνα
Άνηθο κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα από μια χούφτα περίπου
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
Μπόλικο ψιλοκομμένο δυόσμο
2 καρότα τριμμένα στο λεπτό μέρος του τρίφτη
2 καρότα σε ροδέλες για από πάνω από τα γεμιστά
2 πατάτες Κυδωνάτες για την γάστρα
Μπόλικο αλάτι & πιπέρι
1 ποτήρι ελαιόλαδο το μισό για την γέμιση και το υπόλοιπο στην γάστρα

Υλικά για την κρέμα
Το ζουμάκι που μένει στην γάστρα
χυμό από δυο λεμόνια
1 κομμάτι βούτυρο
Μια γεμάτη κσ κορν φλαουρ
αλάτι

Εκτέλεση
Κόβουμε το κοτσανάκι από το λάχανο με ένα μυτερό μαχαίρι.
Το ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
Μόλις πάρει βράσει βγάζουμε ένα ένα τα φύλλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τα ανοίγουμε κρατώντας καπάκια από αυτά!!!
Βγάζετε από τα φύλλα του λάχανου τα κοτσανάκια και τα στρώνετε στον πάτο μιας γάστρας.
Σε ένα λεκανάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά μας και κάνουμε ένα μείγμα αφράτο.
Αν δείτε ότι η γέμιση είναι σφιχτή βάζετε λίγο νεράκι να μαλακώσει και γεμίζετε!!!
Βάζετε περιμετρικά της γάστρας τα κολοκυθάκια και στο κέντρο τους ντολμάδες σε δυο στρώσεις.
Στα κενά από τα κολοκυθάκια βάζετε πατάτες αν θέλετε και καρότο σε ροδέλες
Ρίχνετε και από πάνω μπόλικο πιπεράκι αλάτι και ελαιόλαδο.
3 ποτήρια βραστό νεράκι σκεπάζετε την γάστρα με το καπάκι της και τα βάζετε στον φούρνο στην αρχή στους 200 και μετά στους 180 για μια ώρα και 45 λεπτά περίπου!!!
Μόλις βγάλετε το φαγάκι σας από τον φούρνο ακουμπάτε από πάνω ένα μεγάλο δισκάκι και στραγγίζετε το ζουμάκι σε μια λεκανίτσα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο με το κορν φλάουρ και το σοτάρετε λιγάκι.
Προσθέτετε το ζουμάκι που βγάλατε από την γάστρα αλάτι και τον χυμό λεμονιού.
Ανακατεύετε να αρχίσει να δένει η σαλτσούλα μας.
περιχύνετε το φαγητό κουνάτε την γάστρα να πάει παντού η κρέμα και αφήνετε να κρυώσει λιγάκι πριν σερβίρετε.
Προσοχή να μην δέσετε πολύ την κρέμα γιατί όταν κρυώσει δεν θα είναι ωραία.
Αν όμως σας δέσει μπορείτε να βάλατε λίγο νεράκι να την αραιώσετε.
Καλή επιτυχία!!!!!

Categories: Συνταγές

Recent Recipes

Recent posts

Εξοχικό Χ3

Posted on Jun - 17 - 2018

0 Comment

Βαλσαμόλαδο

Posted on Jun - 6 - 2018

0 Comment

Σπανακόρυζο

Posted on May - 23 - 2018

0 Comment

Sponsors