16 15 14 13 8 9 11 12 7 2 1

Κανελόνια φόρμας
Υλικά
2 πακέτα κανελόνια
1 μελιτζάνα φλάσκα σε κύβους
2 πιπεριές κέρατο ψιλοκομμένες
250 γραμ μανιτάρια ψιλοκομμένα
200 γραμ φέτα
2 καρότα τριμμένα
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοπολτό
αλατοπίπερο
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και σταδιακά τα υπόλοιπα λαχανικά.
Όταν είναι αρκετά μαραμένα ρίχνουμε λίγο νεράκι να βράσουν για Λίγα λεπτά σβήνουμε και βγάζουμε από την φωτιά να κρυώσουν.
Βράζουμε για μερικά λεπτά σε αλατισμένο νερό τα κανελόνια τα στραγγίζουμε και ρίχνουμε λίγο λαδάκι να μην κολλήσουν.
Ετοιμάσουμε την μπεσαμέλ.

Φτιάχνουμε ένα φύλλο για πίτα η’ αν θέλουμε στρώνουμε λαδόκολλα στην φόρμα.
Ρίχνουμε μια κουταλιά μπεσαμέλ στον πάτο της φόρμας για να κολλάνε τα κανελόνια όρθια αφού πρώτα τα κόψουμε στο ύψος της φόρμας.
Επίσης στο τηγάνι που έχουμε την γέμιση ρίχνουμε δυο κουταλιές μπεσαμέλ και την φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε ένα ένα τα κανελόνια και τα ακουμπάμε διπλά διπλά στην φόρμα.
Τα κομματάκια που μας περίσσεψαν τα βάζουμε στο κέντρο της φόρμας ρίχνοντας από πάνω την υπόλοιπη γέμιση και σκεπάζοντας με μπεσαμέλ.
Με μια σακούλα κορνε βάζουμε μπεσαμέλ σε όλα τα κανελόνια.
πασπαλιζουμε από πάνω με κεφαλοτύρι και ψήνουμε στους 160 μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.

Recent Recipes

Recent posts

Κούκις by mairh Νο2

Posted on Aug - 5 - 2017

0 Comment

Γυμνά γεμιστά

Posted on Jul - 27 - 2017

0 Comment

Sponsors