Μπουτάκια  λευκό στιφάδο στην γάστρα

Μπουτάκια λευκό στιφάδο στην γάστρα

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Μπουτάκια λευκό  στιφάδο στην γάστρα

υλικά
6 μπούτια κοτόπουλο
1 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
3 σκελίδες σκόρδο
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
3 φύλλα δάφνη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ξίδι
5-6 κόκκους μπαχάρι
2 κ σ μουστάρδα διαλυμένη σε 1/2 ποτήρι νερό
αλατι πιπέρι ρίγανη
ελαιόλαδο
σπορέλαιο για το τηγάνι

εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε τα μπουτάκια και τα κρεμμύδια αφήνουμε να στραγγίσουν σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να ζεσταθεί και θωρακίζουμε το κοτόπουλο και τα κρεμμύδια να μην μαυρίσουν!!! στην συνέχεια τα βάζουμε στην γάστρα και προσθέτουμε όλα τα υλικά μας και τα ψήνουμε σε δυνατό φούρνο σκεπασμένα για μια ωρίτσα και στο τέλος ανοίγουμε την γάστρα μας για δέκα λεπτάκια και το φαγάκι μας ειναι ετοιμο! το συνοδεύουμε με πατατες τηγανιτές η’ ρυζάκι μουσταρδάτο!!!!

Πιλάφι μουστάρδατο
υλικα
1 ποτήρι ρύζι κίτρινο
2 ποτήρια νερό βραστό
1 πιπεριά κίτρινη Κυβάκια
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές βούτυρο
αλατι πιπέρι

εκτέλεση
βάζουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα και ριχνουμε το κρεμμυδι να σοκαριστεί στην συνέχεια τις πιπεριτσες και τέλος το ρύζι και τα καβουρντίζουμε και μόλις είναι αρκετά σοταρισμένα ριχνουμε και την μουστάρδα με το νεράκι το αλατοπίπερο και το βράζουμε μέχρι να φύγουν τα πολλά νερά, τότε το σβήνουμε και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα μέχρι να γίνει το ρυζάκι μας σπυρωτό!

δοκιμάστε το θα σας αρέσει πολύ