DSC08365 DSC08360DSC08348DSC08362 DSC08349 DSC08350DSC08354 DSC08345

ντολμαδάκια κοτόπουλο & το ρυζάκι απ έξω

υλικά για τα ντολμαδάκια
30 με 40 αμπελόφυλλα
1 στήθος κοτόπουλο σε μικρά κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμυδι χοντροκομμένο
1 καρότο τριμμένο
άνηθο
λίγο λαδάκι
2 κουταλιές ρύζι Καρολίνα
αλατι πιπέρι

υλικά για αυγολέμονο
2 αυγα
το χυμό απο ένα λεμόνι
2 κουταλιές κορν φλαουρ

υλικά για το ρυζάκι
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ρύζι
1 κομματάκι βούτυρο
άνηθο και κρεμμυδάκια
αλατι

εκτέλεση ντολμαδάκια
καθαρίζουμε πλένουμε και ζεματάμε τα φύλλα
κόβουμε μικρά κυβακια το κοτόπουλο και αφού το πλένουμε
και το βάζουμε να στραγγίσει.
σε ενα λεκανακι
και βάζουμε ολα τα υλικά μαζί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας όταν είναι ολα τυλιγμένα ριχνουμε αλατι πιπερι λαδι και τα σκεπάσουμε με ενα πιατάκι και απο πάνω ριχνουμε 2 ποτήρια βραστό νερό.
τα βράζουμε σε σιγανή φωτιά!!!! όταν είναι έτοιμα στραγγίζουμε το ζουμάκι και κάνουμε ενα αυγολέμονο που μέσα βάζουμε και το ζουμάκι απ τους ντολμάδες μας
και τα περιχύνουμε!!!!!

για το πιλάφι
βράζουμε το νερό ριχνουμε το αλατι το βούτυρο και το ρύζι και όταν κοντεύει να απορροφήσει ολο το νεράκι ριχνουμε τον ανηθο και τα κρεμμυδάκια!!!!
τελειαααααα γεύση!!!!

Comments are closed.

Recent Recipes

Sponsors