Σοκολατάκια με σιμιγδάλι και μελομακάρονα
Υλικά
350 γραμ μελομακάρονα περασμένα από το μουλτι
300 γραμ ζάχαρη
280 γραμ σιμιγδάλι
125 γραμ βούτυρο
2 ποτήρια νερό << το νερό είναι 550 γραμ >>
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για την επικάλυψη
450 γραμ κουβερτούρα
1 κσ σπορέλαιο

Εκτέλεση
Λιώνουμε σε μια κατσαρόλα το βούτυρο.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρντίζουμε λιγάκι.
Βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε πρώτα το νερό,
την ζάχαρη, το ξύσμα,και τέλος τα τριμμένα μελομακάρονα.
Επιστρέφουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει το μείγμα μας.
Σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει.
σε μπεν μαρι λιώνουμε τις κουβερτούρες.
Πλάθουμε μπαλάκια μικρά και τα στρώνουμε σε ένα μεγάλο δίσκο.
Στην άκρη από ένα πιρούνι ακουμπάμε ένα ένα τα μπαλάκια και με ένα κουταλάκι τα σκεπάζουμε με σοκολάτα.
Τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα να κρυώσουν και τα βάζουμε σε χάρτινες θήκες.
Αν θέλετε πασπαλίζετε με τριμμένο Φιστίκι Αιγίνης!
καλή επιτυχία

Recent Recipes

Sponsors