Κουραμπιέδες με καρύδια by Mairh
Γρήγορα εύκολα νόστιμα κουραμπιεδάκια
Αυτή την συνταγούλα μου την έδωσε η φιλεναδίτσα μου η Αλίκη.
είπα να τους κάνω και με σοκολάτα!
υλικά
500 γραμ lurpak 2 συσκευασίες
1 κουπα σπορέλαιο
1 κουπα ζάχαρη άχνη
2 κρόκος αυγού
4 κσ κονιάκ
1 κγ σόδα λιωμένη στον χυμό 1/2 λεμονιού
1 κγ μπεικιν
3 βανίλιες
1100 γραμ αλεύρι γοχ
100 γραμ αμύγδαλα
100 γραμ καρύδια
2 πακέτα ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
4 κουβερτούρες
2 κγ σπορέλαιο
εκτέλεση
Στο μουλτι τρίβουμε τα καρυδιά και τα αμύγδαλα αρκετά ψιλοτριμμεένα.
Σε μια λεκάνη βάζουμε το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει το βουτυράκι μας μετά ρίχνουμε το κρόκο του αυγού και μετά τα υπόλοιπα υλικά μας.
ΠΡΟΣΟΧΗ την σόδα με το λεμόνι τ’ ανακατεύουμε πάνω από την λεκανίτσα να μην φουσκώσει και τρέχει.
Τέλος ρίχνουμε τα τριμμένα καρύδια και αμύγδαλα και ζυμώνουμε λίγο ακόμα!!!!
ανάβουμε τον φούρνο μας να είναι ζεστός και στρώνουμε λαδόκολλα στα ταψιά μας.
πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια και τα βάζουμε στο ταψάκι μας πατώντας στο κέντρο από το κάθε κεφτεδάκι με το δάχτυλο μας να κάνει μια μικρή λακουβίτσα το κουραμπιεδάκι μας!!
όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε ζεστά από το ταψί και τα ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα που έχουμε βάλει το 1 σακουλάκι ζάχαρη και τα κουκουλώνουμε για λίγα λεπτάκια και μετά τα στρώνουμε σε μια πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη ζάχαρη με την βοήθεια ενός μικρού σουρωτηριού αυτό που είναι για το τσάι !!!!
ψήνονται στους 200 για 25 λεπτάκια περίπου ΠΡΟΣΟΧΗ αν είναι δυνατός ο φούρνος σας τα βάζετε 20 λεπτά δεν θέλουμε να σκουρύνουν!!!!
Τους κουραμπιέδες που θέλετε να κάνετε με σοκολάτα τους αφήνετε να κρυώσουν.
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρι.
ρίχνετε και το σπορέλαιο.
Τους ακουμπάτε σε ένα πιρούνι και με ένα κουταλάκι του γλυκού περιχύνετε τους κουραμπιέδες.
Τους αφήνετε για λίγη ώρα σε μια σχάρα να αρχίσουν να κρυώνουν.
τους βάζετε σε χάρτινες θηκούλες.
καλή σας επιτυχία!!!