Γιουβαρλάκια κόκκινα με τραχανά

Γιουβαρλάκια κόκκινα με τραχανά

2 4 5 7 9

Γιουβαρλάκια κόκκινα με τραχανά
μια συνταγή της γιαγιάς μου
υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
140 γραμ τραχανά και δυο κουταλιές της σούπας για το βράσιμο
2 μεγάλα ξερα κρεμμύδια το ένα χοντροκομμένο για τον κιμά και το δεύτερο θα το πολτοποιήσουμε στο μουλτι για να μπει στην κατσαρόλα
1 αβγό
2 καρότα το ένα τριμμένο για την ζύμη του κιμά και το δεύτερο στο βράσιμο για να το πολτοποιήσουμε μαζί με την πατάτα
1 μεγάλη πατάτα ολόκληρη
1 σπιτικό ζωμό λαχανικών
3-4 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλατι πιπέρι
ελαιόλαδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό

εκτέλεση
βάζουμε τον κιμά το κρεμμυδι το τριμμένο καρότο το αβγό τον τραχανά αλατι πιπέρι λίγο ελαιόλαδο τον μαϊντανό και 1/2 ποτήρι νερό και τα ζυμώνουμε, θα ήταν καλύτερα να το κάνετε 12 ώρες πριν και να το αφήσετε στο ψυγείο να φουσκώσει ο τραχανάς!!!!
βάζουμε σε μια κατσαρόλα νερό μπόλικο την ντομάτα το ελαιόλαδο αλατι πιπέρι και την πατάτα με το καρότο και τον ζωμό λαχανικών να πάρουν βράση στον χρόνο αυτό εχουμε κάνει την ζύμη του κιμά μικρά μπαλάκια και τα ριχνουμε στην κατσαρόλα που βράζουν τα υπόλοιπα υλικά μας μαζί ριχνουμε και 2 κουταλιές της σούπας τραχανά!!!!
μετά από 45 λεπτά δοκιμάζουμε αν έχουν βράσει όλα τα υλικά μας παίρνουμε από μέσα την πατάτα και το καρότο και το βάζουμε στο μουλτι μαζί με λίγο ζωμό και τα λιώνουμε τα ριχνουμε στην κατσαρόλα και τ’ αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμα και είναι έτοιμα!!!!