Κεφτεδάκια με Σύγκλινο Μάνης σε σάλτσα τυριών
Έχετε καταλάβει ότι μου αρέσει να μπερδεύω τις γεύσεις.
Μια από αυτές τις αλχημείες είναι και αυτή.
Δεν μπορείτε να φανταστείτε την μοσχοβολιά από το σύγκλινο με μια βουτιά στην κρέμα τυριών και το στόμα να γεμίζει γεύσεις και αρώματα!!!
Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
200 γραμ σύγκλινο Μάνης
1 αυγό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο
2 ποτήρια μπαγιάτικο ψωμί
2 ντομάτες τριμμένες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
Για το τηγάνι
μισή κούπα αλεύρι γοχ
μισή κούπα Καλαμποκάλευρο
σπορέλαιο
Σάλτσα τυριών
Εκτέλεση
ψιλοκόβουμε το σύγκλινο και το πολτοποιούμε στο μουλτι.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια.
προσθέτουμε αλάτι με προσοχή γιατί έχει και το σύγκλινο.
Ζυμώνομαι πολύ καλά τα υλικά μας.
Αφήνουμε μια ωρίτσα στο ψυγείο.
Πλάθουμε κεφτεδάκια.
Τα αλευρώνουμε με τα δυο είδη αλευριού.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά να μην μας αρπάξουν.
Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τα συνοδεύουμε με σάλτσα τυριών.