Μπιφτέκια με πατάτες και λουκάνικα Μάνης

Σας έχει τύχει σίγουρα πολλές φορές να μην έχετε διάθεση να κάνετε ούτε βραστό αυγό.
Σήμερα ένοιωθα έτσι ακριβώς.
Είπα θα κάνω κάτι γρήγορο και πρόχειρο.
Άνοιξα τον καταψύκτη μου και είχα έτοιμα ζυμωμένα μπιφτέκια και υπέροχο μοσχοβολιστό λουκανικάκι Μάνης.
Τα πάντρεψα με πατατούλες και ντοματοχυμό και ιδού το αποτέλεσμα.
Υλικά
8-10 μπιφτέκια

Μπιφτέκια με πιπεριά και φέτα


4-5 πατάτες σε χοντρές ροδέλες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
3 φύλλα δάφνης
1 κγ σκόνη σκόρδο
λίγο θυμάρι
1 ποτήρι ντοματοχυμό
μπόλικο αλατοπίπερο
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο.
Και ένα ποτήρι νερό
Εκτέλεση
Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τις πατάτες σε ροδέλες χοντρές.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι, το σκόρδο σκόνη, την δάφνη, τα λουκάνικα σε ροδέλες , και τα κρεμμύδια.
Τα ανακατεύουμε όλα μαζί και ακουμπάμε από πάνω τα μπιφτέκια.
Περιχύνουμε με τον ντοματοχυμό και το ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200.
Μόλις τα μπιφτέκια μας παίρνουν χρώμα τα γυρίζουμε.
Όταν φύγουν όλα τα υγρά από το φαγάκι μας και μείνει μόνο το λαδάκι με λίγη σαλτσούλα σβήνουμε τον φούρνο και βγάζουμε το φαγάκι μας.
Μην το αφήσετε στον ζεστό φούρνο γιατί θα στεγνώσει πολύ!

Recent Recipes

Sponsors