Μοσχαράκι με μαύρους ελέφαντες στην γάστρα
υλικά
1 1/2 κιλό μοσχαράκι
1/2 κιλό ελέφαντες Καστοριάς
μπορεί να γίνει και με απλούς λευκούς γίγαντες
2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο
1 ποτήρι ντοματοχυμό
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 καρότα ροδέλες
1 πιπεριά χοντροκομμένη
μπόλικο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
λίγη ζάχαρη
αλατι πιπέρι
εκτέλεση
μουσκεύουμε από το βράδυ τους ελέφαντες σε χλιαρό νεράκι!!!
την επόμενη μέρα τους πλένουμε καλά και τους βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτάκια και τους βγάζουμε σε μια λεκανίτσα με το ζεστό νεράκι τους μέχρι να είναι έτοιμο το μοσχαράκι μας!!!
στην χύτρα σοτάρουμε το κρεατάκι μας και ριχνουμε στην συνέχεια το κρεμμυδι και το σκόρδο να μαραθούν μετά ριχνουμε την ντομάτα το αλατοπίπερο και την ζάχαρη και 2 ποτήρια νερό και το βράζουμε 20 λεπτά!! ανοίγουμε την χύτρα και δοκιμάζουμε το κρεατάκι μας να μην είναι σκληρό!!! σουρώνουμε τους ελέφαντες και τους βάζουμε στην γάστρα εκεί ριχνουμε τα καρότα την πιπεριά τον μαϊντανό και το κρεατάκι μας. σκεπάζουμε την γάστρα και την βάζουμε στους 200 στον φούρνο να συνεχίσουν το βράσιμο τους και να δέσουν όλες οι γεύσεις!!!στην διάρκεια που είναι στον φούρνο το φαγακι μας κοιτάμε μήπως θέλει να βάλουμε λιγάκι νεράκι ακόμα!!!! μετά από μια ωρίτσα είναι λουκουμάκι! καλή σας επιτυχία!!!!
