1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Κοτόπουλο γεμιστό by Mairh
ένα χριστουγγενιάτικο φαγάκι και όχι μόνο
υλικά
1 μεγάλο κοτόπουλο
6 μέτριες πατατες χοντροκομμένες
1 λεμόνι τον χυμό
2 πορτοκάλια τον χυμό
2 κσ μελί
αλατι πιπέρι
μουστάρδα
ελαιόλαδο
2 κλαράκια δεντρολίβανο

υλικά για την γέμιση
1 κρεμμυδι χοντροκομμενο
1 σκελίδα σκόρδο
1 καρότο τριμμένο
1/2 κιλού συκωτάκια πουλιών ζεματισμένα και ψιλοκομμένα
1 φλιτζανάκι του καφέ κουκουνάρι
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
150 με 200 γραμ ρύζι για Καρολίνα
αλατι πιπέρι
1 κγ κάρυ
1 κσ μουστάρδα σκόνη
σπιτικός ζωμός λαχανικών
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/07/zomoi-laxanokon/
λίγο ελαιόλαδο
1 με 1 1/2 ποτήρι νεράκι

εκτέλεση
καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το κοτόπουλο το αλατοπιπερόνουμαι και το βάζουμε στην γάστρα μας!!!
σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λαδάκι και σοτάρουμε το κρεμμυδι το σκορδάκι και σταδιακά ριχνουμε όλα τα υλικά να σοταριστούν και τέλος το ρυζάκι μας!!!! μόλις είμαστε έτοιμη ριχνουμε αλατι πιπέρι και το κάρυ μας ον σπιτικός ζωμός λαχανικών
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/07/zomoi-laxanokon/ και ένα ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις και σβήνουμε την φωτιά μας! μόλις κρυώσει η γέμιση λιγάκι βάζουμε μια οδοντογλυφίδα στο σημείο που είναι ο λαιμός και γεμίζουμε από κάτω το κοτοπουλάκι μας κλείνουμε με ένα μεγάλο καλαμάκι ξύλινο στο κάτω μέρος του κοτόπουλου!!!! μέσα στην γάστρα βάζουμε τις πατατες μαζί με το γεμιστό κοτοπουλάκι μας και τα κλαράκια το δενδρολίβανο και αλατοπιπερόνουμε σε ένα σεικερ χτυπάμε τον χυμό από τα πορτοκάλια το λεμόνι την μουστάρδα το μέλι και το ελαιόλαδο και περιχύνουμε τις πατατες και το κοτοπουλάκι μας για την πρώτη ώρα ψήνουμε με σκεπασμένη την γάστρα στους 180 με 200 και μόλις περάσει η μια ωρίτσα το ανοίγουμε και το ψήνουμε άλλη μια ώρα περίπου μέχρι να πάρουν χρωματάκι!!!! δεν βάζουμε άλλα υγρά εκτός από τον χυμό που είπαμε!!!!
η ποσότητα της γέμισης είναι πολύ περισσότερη από αυτήν που χρειαζόμαστε για το κοτοπουλάκι μας!!! όση μένει την βράζουμε με λίγο νεράκι σιγά σιγά και την σερβίρουμε μαζί με το φαγακι μας!!!!

Recent Recipes

Sponsors