Κοτόσουπα σε δυο γεύσεις

Κοτόσουπα σε δυο γεύσεις

1 2 3 4 5 6 7

Κοτόσουπα σε δυο γεύσεις
μια κοτούλα χωριάτικη και δυο σουπίτσες υπέροχες!
υλικά
1 κοτόπουλο
1 μεγάλο κρεμμυδι και 4 μικρά
4 μέτριες πατατες
4 καρότα σε ροδέλες
ρύζι
τραχανά
1 ποτήρι τριμμένη φρέσκια ντομάτα
3 αβγά
2 λεμόνια
μουστάρδα ρίγανη ελαιόλαδο για το ψήσιμο της κότας
εκτέλεση
καθαρίζουμε και καψαλίζουμε την κοτούλα μας αν είναι από το χωρίο
την κόβουμε κομμάτια και την πλένουμε καλά βγάζοντας τα πολλά λίπη
την βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα μαζί με ένα μεγάλο κρεμμυδι και αλατάκι και την βράζουμε μέχρι να μαλακώσει!!!
όταν είναι έτοιμη την στραγγίζουμε και περνάμε το ζουμάκι από ψιλό σουρωτήρι πετάμε το κρεμμυδι και το ζουμάκι το χωρίζουμε σε δυο κατσαρόλες μετρώντας πόσα ποτήρια είναι αν θέλετε συμπληρώνετε και ένα δυο ποτήρια νερό στην κάθε κατσαρόλα και τις βάζετε να πάρουν βράση ξανά βάζοντας μέσα στο ζουμάκι κομμένες πατατες καρότα και από 2 μικρά κρεμμύδια, στην κατσαρόλα που θα βάλετε τον τραχανά ρίχνετε και την ντομάτα και όσο ποτήρια ζωμός ήταν άλλες τόσες κουταλιές της σούπας τραχανά χαμηλώνετε την φωτιά και περιμένετε να βράσουν και να δέσουν τα υλικά σας και είναι έτοιμη για σερβίρισμα με μπόλικο πιπεράκι!!!!!!!!!!!!
στην κατσαρόλα με το ρυζάκι ρίχνετε πάλι τα ίδια υλικά και στην συνέχεια το ρυζάκι σας αν θέλετε την σούπα πηχτή θα μετρήσετε κουταλιές της σούπας ρύζι αν θέλετε την σούπα νερουλή θα βάλετε κουταλάκια του γλυκού όσα ποτήρια ζωμό τόσα κουταλάκια!!!!
στην δεύτερη σούπα όταν είναι έτοιμη κάνετε το αυγολέμονο!!!
στον χρόνο που βράζουν οι σουπίτσες μας βάζουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψάκι με αλατοπίπερο ρίγανη λίγο λαδάκι και μουστάρδα και το ψήνουμε στο γκριλ μέχρι να πάρει χρωματάκι!!!

αυγολέμονο
χωρίζουμε τα αβγά μας και σε μα λεκανίτσα ριχνουμε τ’ ασπράδια λίγο νεράκι και λίγο αλατάκι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα τότε ριχνουμε και τους κρόκους και στην συνέχεια το λεμονάκι που μέσα εχουμε βάλει 2-3 κουταλιές κορν φλαουρ και μετά ζουμάκι από την κατσαρόλα που βράζει η σουπίτσα μας, μόλις η λεκανίτσα από έξω έχει ζεσταθεί αρκετά βγάζουμε από την φωτιά την σούπα μας και ριχνουμε το αυγολέμονο μας κουνάμε μερικές φορές δεξιά αριστερά την κατσαρόλα μας και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσετούλα!!!! καλη σας ορεξη