Πάστα ελιάς
Αυτός ο ευλογημένος καρπός που έθρεψε τους Έλληνες!
Υλικά
1 κιλό ψίχα ελιάς <<Εγώ είχα καλαμών>>
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
2 κγ θυμάρι
μπόλικο Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλάτι χοντρό
2 κσ κάπαρη
Εκτέλεση
Αν οι ελιές μας είναι σε άλμη η΄ ελαιόλαδο τις στραγγίζουμε καλά.
Αφαιρούμε τα κουκούτσια και τις ζυγίζουμε.
Βάζουμε στο μουλτι λίγες λίγες το ένα κιλό σε 4 δόσεις και τις πολτοποιούμε όχι πάρα πολύ να μην γίνουν κρέμα.
Κάθε φορά που βάζουμε στο μουλτι την σάρκα της ελιάς βάζουμε και λάδι, λεμόνι, και θυμάρι,
Την πολτοποιημένη ελιά την βάζουμε σε ένα μεγάλο σκεύος.
Όταν έχουμε όλο το υλικό μας έτοιμο δοκιμάζουμε να δούμε μήπως είναι καλό στο αλάτι όποτε δεν θα προσθέσετε αλάτι.
Τρίβετε μπόλικο πιπέρι προσθέτετε την κάπαρη ολόκληρη.
Εμένα δεν μου αρέσει να πολτοποιώ την κάπαρη και την βάζω Ολόκληρη μέσα, αν σας αρέσει λιωμένη θα την βάλετε μαζί με τις ελιές στο μουλτι.
Επίσης μπορείτε να βάλετε στο μουλτι αν θέλετε και μια σκελίδα σκόρδο.
Εγώ δεν βάζω.
Για να έχετε για πολλούς μήνες την πάστα ελιάς θα πρέπει να την βάλετε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Αποστείρωση βάζων για μαρμελάδες και γλυκά κουταλιού και τουρσια!


Αφού έχετε ανακατέψει όλα τα υλικά μαζί βάζετε την πάστα μέχρι τα χείλια του βάζου και τα σκεπάζετε με το ζεστό καπάκι.
Εγώ τα αποθηκεύω με το καπάκι προς τα κάτω στο ψυγείο.
Όταν ανοίγετε ένα βαζάκι θα πρέπει όταν το βάλετε πάλι ανοιγμένο Στο ψυγείο να ρίχνετε μια κσ σπορέλαιο πάνω από την πάστα!!!
Ένα νόστιμος τρόπος να φάτε την πάστα ελιάς είναι να τρίψετε μια φέτα ψωμιού με λίγο σκορδάκι και να την βάλετε για λίγα λεπτά στην τοστιέρα σας.
Αν ρίξετε και λίγη φετούλα με Ριγανίτσα, μετά το ψήσιμο τότε έχετε μια τέλεια γεύση!

Recent Recipes

Sponsors