2 3 4 17 18 19 20

Τουρσί κρεμμυδάκια Νο2
ένα εύκολο τουρσάκι
υλικά
1 κιλό μικρό κρεμμύδι
1 μεγάλο ποτήρι ξίδι
3 ποτήρια νερό
4 κουταλιές ζάχαρη καστανή
8 κουταλιάς μπαλσάμικο
2 κσ αλάτι χοντρό
1 ξυλάκι κανέλα
γαρύφαλλα
3-4 φυλλα δφνη
κόκκοι πιπεριού
σπορέλαιο
εκτέλεση
καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια μας τα πλένουμε και τα στραγγίζουμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από τα γαρύφαλλα και τους κόκκους του πιπεριού.
Μόλις πάρουν βράσει τα υλικά μας ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια μας και τα βράζουμε για 5 λεπτά ακριβώς.
την ώρα που κάνουμε όλες αυτές τις δουλείες έχουμε πλύνει και αποστειρώσει τα βαζάκια μας.
http://giagiamairi.dimosbox.gr/wp-admin/post.php?post=2428&action=edit
Μόλις περάσουν τα 5 λεπτά βρασμού βγάζουμε με μια κουτάλα τα κρεμμύδια μας και τα βάζουμε στα ζεστά βαζάκια μας.
Το υγρό από την κατσαρόλα να φτάνει 2 δάχτυλα κάτω από το χείλη των βάζων.
Προσθέτουμε 2-3 γαρύφαλλα στο κάθε βαζάκι και μερικούς κόκκους πιπεριού συμπληρώνουμε με σπορέλαιο<< μπορείτε να βάλετε και ελαιόλαδο αλλά αυτό παγώνει στο ψυγείο>> και κλείνουμε τα βαζάκια μας αφήνοντας για 12 ώρες ανάποδα.
το τουρσάκι μας είναι έτοιμο μετά από μια βδομάδα.
Καλό είναι μόλις το ανοίξουμε να το διατηρούμε στο ψυγείο και να το αποθηκεύουμε από την αρχή σε μικρά βαζάκια.

Recent Recipes

Sponsors