Λαχανοντολμάδες γιαλαντζί
Είναι ένα τόσο νόστιμο και οικονομικό φαγάκι

Υλικά για γέμιση
1 μέτριο λάχανο
10 κσ ρύζι Καρολίνα
1 καρότο τριμμένο
μια χούφτα άνηθο ψιλοκομμένο
μια χούφτα κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
μια χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
λίγα φιλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο
1 μεγάλη ντομάτα τριμμένη
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
μπόλικο αλατοπίπερο

Πάνω από τα ντολμαδάκια
2 καρότα ροδέλες
2 μέτριες πατάτες σε ροδέλες
1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
2 ποτήρια βραστό νερό
μπόλικο αλατοπίπερο

Δέσιμο της σαλτσούλας
2 κγ κορν φλάουρ
2 λεμόνια
Εκτέλεση
καθαρίζουμε το κοτσάνι από το λάχανο και το ζεματάμε σε βραστό νερό.
Το βγάζουμε σε ένα σουρωτήρι να κρυώσει ανοίγοντας τα φύλλα.
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την γέμιση.
προσθέτοντας και λίγο νεράκι.
Τυλίγουμε τα ντολμαδάκια μας και τα τοποθετούμε κυκλικά στην κατσαρόλα.
Εγώ έκανα παραπάνω δόση και γέμισα και ένα βαζάκι αμπελόφυλλα
Τα έβαλα μια στρώσει πάνω από τους λαχανοντολμάδες.
Πάνω από τα ντολμαδάκια στρώνουμε τις πατάτες και τα καρότα.
Ρίχνουμε αλατοπίπερο ελαιόλαδο και το βραστό νερό..
Στην διάρκεια του βρασμού μπορείτε να προσθέσουμε ακόμα λίγο νεράκι.
Σκεπάζουμε με ένα πιάτο και σιγοβράζουμε για 1 1/2 ώρα περίπου.
Στραγγίζουμε το ζουμάκι που έμεινε και το βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι.
Προσθέτουμε το λεμόνι και το κορν φλάουρ.
Το δένουμε σε χαμηλή φωτιά και περιχύνουμε το φαγάκι μας!

Recent Recipes

Sponsors