Αλμυρά μπισκοτάκια

Αλμυρά μπισκοτάκια

Αλμυρά μπισκοτάκια
Υπέροχα τραγανά μπισκοτάκια
Μια συνταγούλα της αδερφής μου της Θάλειας
Υλικα βασική ζύμη
400 γραμ αλεύρι γοχ
100 γραμ καλαμποκάλευρο
200 γραμ ελαιόλαδο
100 γραμ κεφαλογραβιέρα γλυκιά
Αν βάλετε αλμυρό τυράκι θα μειώσετε την ποσότητα στο αλάτι
1 κγ αλάτι
Διαλέγεται την γεύση που θα έχουν
Ή 4 καρότα τριμμένα στο ψιλό του τρίφτη
Ή 10 φύλλα σπανάκι 2 μικρά φρέσκα κρεμμυδάκια μόνο το πράσινο 2-3 κλαράκια άνηθο όλα αυτά καλά πλυμένα και ψιλοκομμένα
Ή 2 κσ πάστα ελιάς με ένα κγ ρίγανη και σουσάμι.
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί με την γεύση που επιλέξατε.
ΠΧ αν βάλετε το καροτάκι ζυμώνετε καλά και αφήνετε λίγη ώρα να ξεκουραστεί η ζύμη μας.
Αν βάλετε τα υλικά με το σπανάκι ίσως θέλει να προσθέσετε μια κσ νεράκι,
γιατί το σπανάκι δεν έχει τα υγρά να μαλακώσει την ζύμη ας.
Αν θέλετε να βάλετε την πάστα ελιάς δεν θέλει τίποτα από υγρά βγαίνει όπως και του καρότου.
Πλάθεται μικρά μπαστουνάκια και τα αραδιάζετε σε λαδόκολλα δεν φουσκώνουν όποτε δεν θέλουν μεγάλη απόσταση.
ψήνετε στον αέρα στους 190 – με 200 για 18 – με 20 λεπτάκια ανάλογα τον φούρνο σας!!!