Γαύρος Μαργαρίτα

Γαύρος Μαργαρίτα

Γαύρος Μαργαρίτα
Κυριακή των Βαΐων σήμερα. Η μέρα ονομάζεται έτσι, γιατί «μετά Βαΐων και κλάδων» έγινε η υποδοχή του Χριστού στα Ιεροσόλυμα.

Κυριακή των Βαΐων σήμερα: Τα βάγια, το ψάρι και η έναρξη της εβδομάδας των Παθών
Υλικά
1 κιλό γαύρο
αλεύρι
αλάτι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε πλένουμε καλά το γαυράκι μας.
Το στραγγίζουμε .
Το φιλετάρουμε και το αλατίζουμε προσεχτικά να μην χωριστούν τα φιλετάκια μας.
Το αλευρώνουμε καλύτερα με αλεύρι για ζυμωτά.
Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τα γαυράκια μας ακτινωτά.
Μόλις γεμίσει όλο το τηγάνι με τα ψαράκια μας ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο δυνατό και ακουμπάμε επάνω το τηγάνι.
Ρίχνουμε λιγάκι ακόμα λαδάκι πάνω από τα ψαράκια μας.
Τηγανίζουμε κουνώντας λιγάκι το τηγάνι δεξιά αριστερά.
Με ένα πιρούνι κοιτάτε από μια ακρούλα αν έχουν πάρει χρώμα από κάτω, δεν θέλουν πολύ ώρα.
Ακουμπάτε ένα καπάκι κατσαρόλας πάνω στα ψαράκια σας και τα τουμπάρετε με προσοχή να μην τρέξουν λάδια και λερώσετε.
Εγώ τα τουμπάρω πάνω από ένα βαθύ πιάτο.
Ρίχνετε προσεχτικά το γαύρο στο τηγάνι ξανά αφού πρώτα βάλετε λίγο λαδάκι στο τηγάνι.
Αφήνετε να ψηθούν και από την άλλη πλευρά και σερβίρετε!!!!