Λαζαράκια
Μια βδομάδα πριν το Μεγάλο Σάββατο είναι το Σάββατο του Λαζάρου.
Σε πολλά μέρη της πατρίδας μας υπάρχει σαν έθιμο εκείνη την ήμερα να ζυμώνουν μικρά ψωμάκια που τα Λένε Λαζαράκια.
έτσι και εγώ σας έκανα τα δικά μου Λαζαράκια!
Μπείτε στην κουζίνα σας το Σάββατο το πρωί και κάνετε για την οικογένεια σας τα δικά σας Λαζαράκια!!!!
Υλικά
500 γραμ αλεύρι γοχ
250 γραμ χλιαρό νερό
1 φακελάκι μαγιά
30 γραμ σπορέλαιο
70 γραμ ζάχαρη
1/2 κγ κανέλα
1 κγ αλάτι
καρφάκια γαρύφαλλο
Εκτέλεση
Σε μια λεκανίτσα βάζουμε το χλιαρό νερό, μαζί με την ζάχαρη, Προσθέτουμε και την μαγιά και ανακατεύουμε να λιώσει,
Μέσα στο αλεύρι βάζουμε την κανέλα και το αλάτι και τα ρίχνουμε και αυτά στην λεκανίτσα.
Ζυμώνουμε ελαφριά μέχρι να γίνει μια απαλή ζύμη και τέλος βάζουμε το σπορέλαιο και ζυμώνουμε λίγο ακόμα!
Σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη μας.
Στρώνουμε λαδόκολλα στο ταψί και παίρνουμε ζυμαράκι περίπου 40 με 50 γραμμαρίων και πλάθουμε το ζυμαράκι σαν αυγουλάκια,
Κάνουμε κορδονάκια με το ζυμαράκι μας και το βάζουμε χ πάνω στο ζυμαράκι μας.
Καρφώνουμε 2 γαρυφαλλάκια για ματάκια και τα περνάμε από πάνω με λίγο σπορέλαιο.
Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα ψήνουμε στους 180 για 20 περίπου λεπτά. μόλις πάρουν χρώμα τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα περνάμε ακόμα μια φορά με το σπορέλαιο για να γυαλίζουν.